Home / AKTUELNO / UPOZORENJE RODITELJIMA: DECA U SRBIJI POČELA DA NESTAJU NA 3 DANA ZBOG IGRICE „GAME OF 72“

UPOZORENJE RODITELJIMA: DECA U SRBIJI POČELA DA NESTAJU NA 3 DANA ZBOG IGRICE „GAME OF 72“

Igra „hrabrosti“ „Game of 72“, u kojoj je cilj da igrač, najčešće tinejdžer, na tri dana nestane i o tome ne obavesti najbliže članove porodice, počela je da osvaja region, a unela je paniku i među roditeljima širom Srbije!

policija- prostitucija 1

Deca bukvalno „nestanu“ na tri dana iz čiste zabave, a roditelji nestanak prijavljuju policiji strepeći od najgoreg. Najstrašnije je što ova „igra“ uzima maha u trenutku kada se predlagači Tijaninog zakona zalažu za izmene Zakona o policiji, po kome bi se za nestalom maloletnom osobom tragalo odmah, a ne po isteku 48 sati.

Razmenjuju iskustva

Nakon prvih slučajeva zabeleženih u Velikoj Britaniji, Francuskoj i SAD, poslednji nestanak devojčice Bojane M. (15) od pre nekoliko dana upravo se dovodi u vezu sa Fejsbuk izazovom „Game of 72“.

– Ta devojčica, koja je nestala 13. maja, a pronađena je bez posledica 72 sata kasnije, rekla je da njeno bežanje iz kuće ima veze sa Fejsbuk igricom. Kod mene u školi uveliko se priča o tome, a ja sam uspela da „nestanem“ samo na jedan dan. Mama od drugarice kod koje sam bila me je odrukala roditeljima. Zbog pravila igre, niko javno neće da kaže gde će se sakriti – objašnjava Maja R. (14), sa kojom smo stupili u kontakt preko jednog foruma na kome mladi razmenjuju iskustva u vezi sa igricom.

Put u prostituciju

Biljana Kikić Grujić iz centra za devijaciju mladih „Target“ u Novom Sadu kaže da razlozi za ulazak u ovu igru mogu biti želja mladih za dokazivanjem i osećajem pripadnosti, kao i potvrda popularnosti:

– Pre nego što se uhvate ovog izazova, deca bi morala da razmisle o mogućim posledicama. Mladima svašta pada na pamet, a mogu postati žrtve kidnapovanja, prostitucije…

Zakon na čije se usvajanje trenutno čeka trebalo bi da ponese ime Tijane Jurić (15), koja je ubijena 26. jula prošle godine u selu Bajmok. Tijanin zakon bi Srbiju uvrstio u zemlje sistema „Amber Alert“, u kojima se uzbuna za nestalim odmah aktivira, a ona obuhvata pojavljivanje slike deteta na TV i internetu.

U postupku rekonstruisanja kretanja, pribavljanja listinga i elektronske komunikacije, učestvovali bi policija i služba za borbu protiv visokotehnološkog kriminala.
Jezivo

UMIRU ZBOG IZAZOVA

„Game of 72“ postao je poznat posle nestanka dve devojčice iz SAD. Nađene su posle dva dana 30 kilometara od kuće

#Neknomination još jedna destruktivna igra u kojoj tinejdžeri snimaju sebe dok se nalivaju alkoholom, a jedna osoba u Irskoj je zbog nje umrla

Još bizarniji je „Cinnamon challenge“, igra u kojoj se udiše prah cimeta, što izaziva gušenje, kašalj i želju za vodom, koji zasmejavaju posmatrača

(Sanja Ilić, Kurir)

Check Also

PRVI SNIMCI IZ PAKLA „AZOVSTALJA“: POSLE PREDAJE I ČIŠĆENJA KATAKOMBI U KOJIMA SU BORAVILI PRIPADNICI PUKA AZOV (VIDEO)

NA društvenim mrežama pojavili su se snimci iz “pakla” Azovstalja. Iz tunela ispod Azovstalja izašlo …