Home / AKTUELNO / (UŽIVO) Pariz gori, grad u dimu posle izbora: Na protestima uzvikuju „Ni Le Pen, ni Makron“, policija na ulicama (VIDEO)

(UŽIVO) Pariz gori, grad u dimu posle izbora: Na protestima uzvikuju „Ni Le Pen, ni Makron“, policija na ulicama (VIDEO)

francuska-demonstracije

Dimne bombe bačene su na nekoliko lokacija na protestima koji se trenutno dešavaju na ulicama Pariza, gde stotine demonstranata marširaju protiv drugog kruga izbora za predsednika Francuske.

Prema informacijama sa lica mesta do kojih je došao RT, policija za razbijanje demonstracija raspoređena je po celom gradu a na demonstrante bacala je i suzavac.

“Ni Le Pen ni Makron”, ori se ulicama grada svetlosti.

Demonstracijama su se pridružili i studenti iz najmanje 20 univerziteta, a nezadovoljni građani na policiju su bacali flaše i kamenje, a poneki su i razbijali prozore obližnjih firmi i institucija.

Protesti traju od subote kada su dva kandidata ušla u drugi krug izbora za predsednika te zemlje.

Pod sloganom “Noć barikada” oni su prvo mirno izražavali svoje neslaganje da bi zatim došlo do eskalacije sukoba, i javnog poziva za sve građane Francuske da bojkotuju drugi krug izbora i ne izađu na glasanje.

Za sada je dvoje demonstranata povređeno, među njima i 15-ogodišnja devojčica, a na snimku dole pogledajte kako su izgledali protesti u Parizu:


(Telegraf.rs)

Check Also

ZEMLJOTRES U EVROPI: MAKRON POKRENUO ODVAJANJE EU OD NATO-a! EVO ŠTA SE DEŠAVA..

Predsednik Francuske Emanuel Makron želi da Evropska unija postane nezavisnija od NATO-a u sferi odbrane …