Home / ZANIMLJIVOSTI / Nestao na Himalajima, našli ga živog posle 47 dana: Izgrizli ga crvi, živeo je na vodi i soli, a prva rečenica koju je rekao spasiocima je jeziva

Nestao na Himalajima, našli ga živog posle 47 dana: Izgrizli ga crvi, živeo je na vodi i soli, a prva rečenica koju je rekao spasiocima je jeziva

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

Liang Šeng Jueh (21), student iz Tajvana, pronađen je živ na Himalajima posle 47 dana potrage za njim i njegovom devojkom koji su nestali na toj planini.

Mladić je pronađen u kanjonu na visini od oko 2.600 metara u blizini mesta Tipling u nepalskoj pokrajini Dhading. Mrtvo telo njegove devojke nalazilo se u blizini.

Liang je trenutno na lečenju u bolnici u Katmanduu i prema rečima tamošnjih lekara, uspešno se oporavlja.

– Izgubio je čak 30 kilograma za sedam nedelja. Organizam mu je stradao, ali ne značajno.

Ima mnogo ugriza crva i insekata, ali biće u redu. Pomalo je počeo i da govori. Rekao mi je da je njegova devojka preminula tri dana pre nego što su pronađeni – otkrila je doktorka Sanjaja Karki šokantne detalje za BBC.

Tokom 47 dana živeo je uglavnom na vodi i soli.

Liang i Liu Liu studenti su prve godine na Tajvanskom nacionalnom univerzitetu Dong Hva. U Nepal su stigli iz Indije još u februaru, a poslednji put su viđeni 9. marta u severnom Dhadingu, gde su se odlučili na pešačenje uprkos velikim snežnim padavinama.

Sajt Missingtrekker.com izveštavala je o detaljima njihovog putovanja i nestanka. Navodno su u jednom trenutku izgubili prtljag, a raspravljalo se i o trivijalnim pitanjima poput Liuine objave na Fejsbuku.

Ona je, navodno, u nekom trenutku putovanja napisala status ‘Volela bih da nikad nisam završila ovde’.

Porodice mladog para zabrinule su se u trenutku kad se Liang i Liu Liu nisu pozivom javili kući dogovorenog datuma, 10. marta.

Pet dana kasnije njihovi roditelji su zatražili službenu pomoć u njihovom pronalasku.

Nepalska policija odmah je angažovala tri vodiča i helikopter kako bi tražili studente za koje se verovalo da putuju u selo Langtang na dogovoreni susret s tajvanskim prijateljima.

I himalajski turistički vodiči bili su obavešteni o njihovom nestanku, ali neprekidne snežne padavine i povremene lavine otežavale su potragu.

(Telegraf.rs)

Check Also

Izgleda nemoguće, ali on je posle ove nesreće opušteno izašao iz kola da vidi kolika je šteta (VIDEO)

Naravno odmah iza njega je bila policija, kojoj se nije svidelo to što su morali …