Home / ZANIMLJIVOSTI / Nestao na Himalajima, našli ga živog posle 47 dana: Izgrizli ga crvi, živeo je na vodi i soli, a prva rečenica koju je rekao spasiocima je jeziva

Nestao na Himalajima, našli ga živog posle 47 dana: Izgrizli ga crvi, živeo je na vodi i soli, a prva rečenica koju je rekao spasiocima je jeziva

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

Liang Šeng Jueh (21), student iz Tajvana, pronađen je živ na Himalajima posle 47 dana potrage za njim i njegovom devojkom koji su nestali na toj planini.

Mladić je pronađen u kanjonu na visini od oko 2.600 metara u blizini mesta Tipling u nepalskoj pokrajini Dhading. Mrtvo telo njegove devojke nalazilo se u blizini.

Liang je trenutno na lečenju u bolnici u Katmanduu i prema rečima tamošnjih lekara, uspešno se oporavlja.

– Izgubio je čak 30 kilograma za sedam nedelja. Organizam mu je stradao, ali ne značajno.

Ima mnogo ugriza crva i insekata, ali biće u redu. Pomalo je počeo i da govori. Rekao mi je da je njegova devojka preminula tri dana pre nego što su pronađeni – otkrila je doktorka Sanjaja Karki šokantne detalje za BBC.

Tokom 47 dana živeo je uglavnom na vodi i soli.

Liang i Liu Liu studenti su prve godine na Tajvanskom nacionalnom univerzitetu Dong Hva. U Nepal su stigli iz Indije još u februaru, a poslednji put su viđeni 9. marta u severnom Dhadingu, gde su se odlučili na pešačenje uprkos velikim snežnim padavinama.

Sajt Missingtrekker.com izveštavala je o detaljima njihovog putovanja i nestanka. Navodno su u jednom trenutku izgubili prtljag, a raspravljalo se i o trivijalnim pitanjima poput Liuine objave na Fejsbuku.

Ona je, navodno, u nekom trenutku putovanja napisala status ‘Volela bih da nikad nisam završila ovde’.

Porodice mladog para zabrinule su se u trenutku kad se Liang i Liu Liu nisu pozivom javili kući dogovorenog datuma, 10. marta.

Pet dana kasnije njihovi roditelji su zatražili službenu pomoć u njihovom pronalasku.

Nepalska policija odmah je angažovala tri vodiča i helikopter kako bi tražili studente za koje se verovalo da putuju u selo Langtang na dogovoreni susret s tajvanskim prijateljima.

I himalajski turistički vodiči bili su obavešteni o njihovom nestanku, ali neprekidne snežne padavine i povremene lavine otežavale su potragu.

(Telegraf.rs)

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …