Home / AKTUELNO / VALJEVO U PROBLEMU, KRUŠIK PRED BANKROTOM- SZS TVRDI DA JE U PITANJU PLJAČKA

VALJEVO U PROBLEMU, KRUŠIK PRED BANKROTOM- SZS TVRDI DA JE U PITANJU PLJAČKA

Savez za Srbiju (SZS) pozvao je ministra odbrane Aleksandra Vulina da objasni građanima Srbije šta se dogadja u fabrici odbrambene industrije “Krušik” u Valjevu i istakli da se prema njihovim saznanjima ta fabrika u teškim finansijskim problemima.

U saopštenju Stranke slobode i pravde se navodi da je prema saznanjima SZS firma GIM, u kojoj je angažovan otac ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, “nije isplatila ni minimalni iznos novčanih obaveza prema Krušiku”, kao i da zbog toga radnici “Kovačkog centra”, koji su napravili Jugoimport SDPR i Krušik, još uvek čekaju novac za plate.

“Kako je moguće da u kompaniji kojom se vlast neprestano hvali kao izuzetnom uspešnom kasne zarade radnicima, ne uplaćuju im se krediti kod banaka, ne uplaćuju administrativne zabrane, sindikalne članarine, obaveze prema dobavljačima? “, navedeno je u saopštenju.

Oni su dodali da imaju “veoma jak razlog” da veruju da je HK “Krušik” u “ozbiljnim finansijskim problemima, možda i bankrotstvu”.

“Nemoguće da jedna uspešna firma koja ostvaruje godišnju proizvodnju u vrednosti većoj od 100 miliona dolara, trenutno nema ni 800 evra na računu da izmiri mesečnu obavezu za ranije kupljenu mašinu neophodnu za dalju proizvodnju”, ocenili su iz Saveza za Srbiju.

(Beta)

Check Also

CICIPAS: NAPUSTIO JE TEREN SA DVA SETA ZAOSTATKA I NE ZNAM ŠTA SE DESILO TAMO, ALI VRATIO SE ODJEDNOM KAO POTPUNO DRUGAČIJI IGRAČ!

Stefanos Cicipas bio je, očekivano, vrlo razočaran ishodom finala Rolan Garosa u kom je vodio …