Home / AKTUELNO / VANREDNA SITUACIJA ZBOG POPLAVA U KRALJEVU: EVAKUACIJA LJUDI, 100 DOMAĆINSTAVA POD VODOM (VIDEO)

VANREDNA SITUACIJA ZBOG POPLAVA U KRALJEVU: EVAKUACIJA LJUDI, 100 DOMAĆINSTAVA POD VODOM (VIDEO)

Zbog kiše koja duže od 12 sati gotovo neprekidno pada ndošle su sve reke i potoci u kraljevačkom kraju, a najviše problema napravili su bujični vodotokovi i zapušene atmosferske kanalizacije u prigradskim naseljima.

Tako su se tokom noći i jutra u pomoravskom selu Sirča izlili bujični potoci, pa je oko stotinu domaćinstava potpuno pod vodom, kao i voćnjaci, bašte, plastenici i nekoliko desetina hektara plodnih oranica.

– Bujice su napravile haos, nešto što ni najstariji meštani ne pamte. Za samo nekoliko sati zbog ogromne količine vode koja se sjurila sa obližnjeg Kotlenika gotovo je celo selo pod vodom. Šteta je sigurno velika, nezapamćena… – kaže Mladen Vasiljević, predsednik Mesne zajednice Sirča.

Zbog bujice i atmosferskih voda poplavljene se i kuće u prigradskim naseljima Kovači i Ribnica, u selima Oplanići, Popovići i jednom delu Adrana i Grdice.

U toku je zasedanje Gradskog štaba za vanredne situacije posle čije će sednice biti poznati i naredni koraci koje će nadsležne službe preduzeti kako bi se najpre smanjila, a potom i sanirala šteta od elementarne nepogode.

MARIĆ:ZBOG POPLAVA EVAKUISANO PET OSOBA- SVE SNAGE NA TERENU

Pet osoba evakuisano je zbog poplava tokom noći u okolini Kraljeva i Čačka, a autobus sa 15 osoba, koji se zbog obilnih padavina zaglavio na putu Kraljevo-Kragujevac, je izvučen, izjavio je načelnik sektora za vanredne situacije MUP Predrag Marić.

Tri osobe evakuisane su u okolina Kraljeva, a dve u mestu Viča kod Čačka, rekao je Marić Tanjugu.

On je istakao da je u toku noći u centralnom i zapadnom delu Srbije pala velika količina kiše i da je problema bilo na više mesta u Srbiji.

Kako je rekao, u Tutinu se voda izlila u dvadesetak objekata, uglavnom u dvrorišta i podrume, a veliki problemi su i u mestima u okolini Kraljeva gde je u pedesetak kuća voda ušla u podrume i dvorišta.

Usled obilnih padavina, autobus na deonici Kraljevo-Kragujevac bio je zaglavljen na putu, ali su pripadnici sektora uspeli da ga izvuku i obezbede svih 15 putnika.

Marić je istakao da je problema bilo i u Kniću i u Trsteniku, gde je noćas pala ogromna količina padavina.

Navodeći da je za sada evakuisano pet osoba, Marić je istakao da nema povređenih ni nastradalih, ali da će Sektor za vanredne situacije dežurati tokom celog dana.

„Očekuje se velika količina padavina i danas, tako da smo sve snage uputili na teren“, rekao je Marić i precizirao da se to odnosi na centralni i zapadni deo Srbije.

Pogledajte video:

Check Also

DONETA ODLUKA! OVA GRUPA GRAĐANA ĆE MORATI DA SE CEPI DO 15. SEPTEMBRA- U SUPROTNOM BIĆE SUSPENDOVANI!

Francuska Nacionalna skupština rano jutros odobrila je zakon o uvođenju specijalnih antikovid propusnica za restorane …