Home / AKTUELNO / VANREDNO STANJE U HRVATSKOJ: Poplavljeni Kostajnica i Jasenovac, a NAJGORE TEK PREDSTOJI..! (VIDEO)

VANREDNO STANJE U HRVATSKOJ: Poplavljeni Kostajnica i Jasenovac, a NAJGORE TEK PREDSTOJI..! (VIDEO)

U Hrvatskoj su na snazi vanredne mere zbog poplava u Kosinjskoj dolini, Kostajnici i na području Jasenovca, a vrhunac vodenog talasa tek se očekuje.

U poplavljenoj Kosinjskoj dolini putevi su poplavljeni te oko 500 ljudi na tom području zavisi od čamaca, preneo je danas Jutarnji list.

Voda je prodrla u neke objekte, stanovnicima je isključena struja, a vrhunac vodenog talasa se tek očekuje.

Nivo vode raste pet centimetara na sat, saopštili su zvaničnici. Na terenu su sve interventne službe, javila je HRT.

Vanredne mere su na snazi i u Kostajnici nakon što je u subotu po podne vodostaj Une ponovo počeo da raste. S obzirom na to da nema nasipa, preti opasnost da voda uđe u kuće, a opasnost preti i od klizišta. Zbog odrona je tu već 13 kuća uništeno.

HRT je prenela da su vanredne mere na snazi i na području Jasenovca. Vodostaj Save i dalje raste, a zbog kiše preti opasnost od izlivanja. Vrh vodenog talasa očekuje se u utorak.

Najavljena je nova kiša pa preti opasnost od izlivanja reka. Najteže je u mestu Trebež. Pripadnici vojske i Hrvatskih voda proteklih su dana dizanjem nasipa spasavali naseljene kuće u tom mestu, gde ima i dosta stoke.

Iz Hrvatskih voda izveštavaju da vodostaj Save i dalje raste te da traju intenzivne pripreme za vodeni talas, preneo je Jutarnji list.

Pogledajte video:


Check Also

ŠTA JE PRAVI RAZLOG JOKIĆEVOG „NE“ SRBIJI?

Nikola Jokić je pre nekoliko dana objavio da neće predstavljati Srbiju na Olimpijskim igrama u …