Home / AKTUELNO / VELIKI SUKOB RUSKIH I UKRAJINSKIH SPECIJALACA- 200 POGINULIH! U TOKU RAKETNI NAPAD NA KIJEV- NAPADNUTA GLAVNA I NAJMOĆNIJA TERMOELEKTRANA!

VELIKI SUKOB RUSKIH I UKRAJINSKIH SPECIJALACA- 200 POGINULIH! U TOKU RAKETNI NAPAD NA KIJEV- NAPADNUTA GLAVNA I NAJMOĆNIJA TERMOELEKTRANA!

U Ukrajini je uvedeno ratno stanje i proglašena opšta mobilizacija. Ruske snage napale su glavni grad, a ruske trupe svakog časa sve su bliže centru prestonice.

Francuski predsednik Makron zvao je telefonom Putina. Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski rekao je da će čekati u Kijevu.

Nakon što je predsednik Rusije Vladimir Putin objavio je “početak specijalne vojne akcije” u u četvrtak ujutru, tokom celog dana širom Ukrajine odzavanjale su granate, pucnjave i sirene. Prvog dana ruskog napada poginulo je 137 ukrajinskih državljana.

Ruska vojska sletela – Više od 200 specijalaca ukrajinske vojske ubijeno

Kako javljaju ruski mediji, u pitanju je aerodrom Gostomel. Interfaks javlja da je Kijev blokiran sa zapada.

Kako je rekao ministar odbrane Rusije, više od 200 helikoptera je učestvovalo u akciji.

“Tokom sletanja , više od 200 specijalaca ukrajinske vojske je ubijeno. Među ruskim snagama nema žrtava”, navodi.

U toku je raketni napad ruskih snaga na glavni grad Ukranije, preneli su reporteri britanskih medija. Gradonačelnik Kijeva je potvrdio da su ruske snage uništile termoelektranu u blizini prestonice.

Reporter Rojtersa je potvrdio da je u glavnom gradu Ukrajine čuo granate, kao i izveštač „Rojtersa“.

– Projektili padaju na grad – izvestila je dopisnica Bi-Bi-Sija.

O ovome se oglasio i gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko. On je rekao da se u zoni termoelektrane Kijev CHP-6 večeras se dogodilo pet eksplozija,

– U blizini CHP-6 dogodilo se pet eksplozija u intervalu od 3-5 minuta. Hitne službe idu tamo. Očekujemo da saznamo detalje – napisao je Kličko na Telegram kanalu, prenosi Interfaks Ukrajina.

CHP-6 je najmoćnija termoelektrana u Ukrajini, a nalazi se na severoistočnoj periferiji Kijeva u Desnjanskom okrugu. Stanica obezbeđuje centralno grejanje industrijskim preduzećima, stambenim i administrativnim zgradama Darnickog, Dnjeprovskog, Podilskog, Desnjanskog i Obolonskog okruga glavnog grada.

Kličko je dodao da su mostovi u gradu pod zaštitom i posebnom kontrolom, dok se ruske trupe približavaju. Prema njegovim rečima, u blizini strateških objekata postavljeni su kontrolni punktovi.

– Situacija je bez preterivanja preteća za Kijev. Noć će biti veoma teška – upozorio je Kličko.

Nešto ranije su se pojavili izveštaji da je započeo ruski napad na grad Odesu.

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …