Home / AKTUELNO / VELIKO PROROČANSTVO EMIRA KUSTURICE: Ovo je sled događaja koji u 2016. godini očekuju svet, Srbiju, Republiku Srpsku, ali i Rusiju i Putina!

VELIKO PROROČANSTVO EMIRA KUSTURICE: Ovo je sled događaja koji u 2016. godini očekuju svet, Srbiju, Republiku Srpsku, ali i Rusiju i Putina!

kusturica
Proslavljeni srpski reditelj Emir Kusturica za novogodišnji broj “Blica” predvideo je kao pravi vidovnjak sled događaja koji u 2016. godini očekuju svet, Srbiju, Republiku Srpsku, ali i Rusiju i Vladimira Vladimiroviča Putina!

– Plašim se da svet može da ode u veliki rat, koji traje od 1945. godine ali je ograničenog dometa. Pokušaj stvaranja koalicije protiv ISIS, koju u stvari ne žele da stvore, liči mi na koalicije koje su pravili protiv Hitlera. Svetska ekonomija uterala je Hitlera u bankrot, a on svet u rat – rekao je Kusturica. Kada je reč o Rusiji i Putinu, proslavljeni režiser kaže: – Šta govoriti o čoveku koji je stao u zaštitu suverene države koja ga je pozvala u pomoć, i još na umu ima ideje kao što su pravda i istina, a to su Zapadu zanemarljive činjenice. Putin će do maja raščistiti stvari u Siriji i vratiti Sirijcima pravo da odluče da li će Asada ili nekog drugog . Jasno mu je da su u obaranju “suhoja” Turci bili samo izvođači radova. Daj bože da se pojavio ranije, pa da smo s njim mogli da odlučujemo u vreme građanskog rata u Jugoslaviji, da li želimo demokratiju koju ne možemo da podnesemo ili politički sistem s kojim bismo mogli da se rvemo – ili imaš S-400 ili nemaš. Kusturica je pisao i o Srbiji i njenom premijeru Aleksandru Vučiću, evo šta je rekao:

– Postoji nada da bi Srbija mogla da bude deo evropske zajednice, a da ne bude u NATO-u. Nažalost, lako se naviknemo na ono što nam ne odgovara, što reče jedan čovek, “naučili smo pod Titom, pa bi možda i pod NATO-om”. Ali NATO uzima u proseku 2,2 BDP i dobar je najviše sam sebi, a najmanje jednoj maloj zemlji. Protiv Evrope nemam ništa jer se osećam kao beli Evropljanin, ali glasam za vojno neutralnu Srbiju. Vučića, koji je do sada vodio izbalansiranu spoljnu politiku, čekaju veliki izazovi. Kada je reč o Republici Srpskoj Emir Kusturica kaže: – Milorad dodik i Srpska ostaće antiteza Bakiru Izetbegoviću i njegovom ocu koji je poznat po delu koje se zove Islamska deklaracija. Dodik će učvrstiti kontraudar protiv Izetbegovića kome smeta sekularna Bosna. Verovali smo pred raspad Jugoslavije da Sarajevo može da istrpi Antu Markovića, ali su izbori bili poražavajući za sve koji su verovali u građansku Bosnu. O zapadnom svetu: – Sudbina Evrope u 2016. godini biće u rukama iste one sile koja briše identitet, a Zapad se neće pomiriti da sibirska nalazišta nafte nisu vlasništvo “Šela” i drugih njihovih kompanija. Turska će ostati opcija da zaustavi prodiranje Rusa u Evropu, a to podiranje je energetsko. (Blic)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …