Home / AKTUELNO / VEOMA BLIZU SVETSKOG RATA: NEMAČKOJ DOZVOLJENO DA UPOTREBI AMERIČKE NUKLEARNE BOMBE- RUSIJA IMA JOŠ STRAŠNIJI ODGOVOR!

VEOMA BLIZU SVETSKOG RATA: NEMAČKOJ DOZVOLJENO DA UPOTREBI AMERIČKE NUKLEARNE BOMBE- RUSIJA IMA JOŠ STRAŠNIJI ODGOVOR!

Nemačko vazduhoplovstvo je dobilo dozvolu za upotrebu američkog nuklearnog oružja.

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg saopštio je da je komanda nemačkog vazduhoplovstva dobila odobrenje Pentagona da u slučaju potrebe upotrebi američko nuklearno oružje uskladišteno na teritoriji ove zemlje.

Prema Stoltenbergu, lovci u službi Nemačke mogu da nanose nuklearne udare, za razliku od lovaca niza drugih zemalja Alijanse.

„Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je u petak da će Nemačka i ubuduće nastaviti da učestvuje u politici zajedničke upotrebe nuklearnog oružja od strane vojne alijanse, odnosno da u slučaju krize nemački borci mogu da nose američko nuklearno oružje.

Ova zemlja je dom američkog nuklearnog oružja. Tokom posete Berlinu, Stoltenberg je rekao novinarima: „Deljenje nuklearnog materijala je veoma važno jer je to aranžman u kojem saveznici NATO-a rade zajedno na obezbeđivanju nuklearnog odvraćanja “, preneo je NetEase.

Takve pretnje NATO-a i Nemačke posebno ukazuju na to da se Alijansa sprema za rat, s obzirom na nedavne najave da će nuklearno oružje biti razmešteno u istočnoj Evropi, jer Rusija razmešta nuklearno oružje na Krimu i na teritoriji susedne Belorusije.

(Webtribune.rs)

Check Also

UBIĆU AKO MI NEKO OTME ZEMLJU: BRANIMIR SE SUPROTSTAVIO VUČIĆU OKO RIO TINTA (VIDEO)

„Ovo je moja dedovina, radio sam, ostario sam i sad to treba da mi otme …