Home / TEMA DANA / RUSIJA RASPOREDILA PREKO 1.200 TENKOVA, SAMOHODNIH TOPOVA I MLRS NA 200km OD UKRAJINSKE GRANICE

RUSIJA RASPOREDILA PREKO 1.200 TENKOVA, SAMOHODNIH TOPOVA I MLRS NA 200km OD UKRAJINSKE GRANICE

Više od 1.200 tenkova i druge ruske vojne opreme stacionirano je na teritoriji ruskog terenskog kampa koji se nalazi u regionu Jelnja.

Terenski kamp se nalazi na samo 200 kilometara od ukrajinske granice i jedan je od najvećih ruskih vojnih terenskih kampova, koji po broju opreme ukupno prevazilazi sve kombinovane Oružane snage Ukrajine, LNR i DNR.

Na satelitskim snimcima može se videti da je reč o zaista velikoj količini vojne opreme, koja se nalazi na teritoriji vojno-poljskog kampa. Za veoma kratko vreme oprema i oružje su dopremljeni, prema zapadnim analitičarima, samo u roku od dve nedelje od početka nove runde sukoba u Donbasu.

Ukupno, na teritoriji vojno-poljskog kampa nalazi se više od 1200 jedinica tenkova, višecevnih raketnih sistema, samohodnih artiljerijskih oruđa i drugog naoružanja i opreme.

Istovremeno, prema zapadnim analitičarima, ovo nije jedini terenski kamp Oružanih snaga RF koji se nalazi na udaljenosti od 100-200 kilometara od granice sa Ukrajinom.

Ruska strana je, pak, negirala bilo kakve namere da interveniše u sukobu u Donbasu, iako postoje određeni rizici da će, ukoliko ukrajinska vojska počne da napada položaje samoproglašenih republika Donbasa, doći do pretnje ruskoj teritoriji.

Takođe se može govoriti o činjenici da ruska vojska može preuzeti obaveze zaštite nekoliko stotina hiljada ruskih državljana koji trenutno žive na teritorijama DNR i LNR.

(Webtribune.rs)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …