Home / AKTUELNO / (VIDEO) POMETNJA U VENECUELI! UBIJEN GENERAL RATNOG VAZDUHOPLOVSTVA I JOŠ DVA OFICIRA U NAPADU NEPOZNATIH SPECIJALACA!

(VIDEO) POMETNJA U VENECUELI! UBIJEN GENERAL RATNOG VAZDUHOPLOVSTVA I JOŠ DVA OFICIRA U NAPADU NEPOZNATIH SPECIJALACA!

Dana 4. maja, grupa nepoznatih teško naoružanih ljudi napala je mešovitu vojnu komisiju u Venecueli. Tri policajca su ubijena u napadu.

Posle razmene vatre sa nepoznatom grupom teško naoružanih pojedinaca, brigadni general Bolivarskih vazduhoplovnih snaga Venecuele, Džekson Silva Zapata i dvojica oficira policije “Aragua” identifikovani su kao Bruno Manuel Benavidez (34) i Hesus Eduardo Araiz Sančez (30) obojica sa činom oficira su ubijeni.

Nakon neuspelog pokušaja državnog udara u Venecueli, američki predsednik Huan Gvaido izjavio je da je „precenio“ pretpostavljenu vojnu podršku. U intervjuu za Vašington Post, Gvaido je rekao da je priznao greške u pokušaju da pokrene vojni ustanak. On je dalje rekao da nije odbacio opciju američke vojne intervencije i da će, ako Vašington donese „predlog“, on glasati u Narodnoj skupštini koja je pod kontrolom opozicije.

(Pravda)

Check Also

PAROVIĆ OTKRIO: ČAK I DA AMERIKANCI ODU IZ BONDSTILA, VUČIĆ NEĆE VOJSKOM NA KiM! (VIDEO)

Specijalne jedinice kosovske policije od jutros se nalazi u neposrednoj blizini prelaza Jarinje i Brnjaku. …