Home / AKTUELNO / VLADA SRBIJE OBJAVILA RAT MAFIJI I KRIMINALNIM STRUKTURAMA U DB-u I POLICIJI: Otkriveno ko stoji iza ubistva Saleta Mutavog! Stefanović: „Ovo će biti teška borba, učestvovalo je više lica koja su u vrhu!“

VLADA SRBIJE OBJAVILA RAT MAFIJI I KRIMINALNIM STRUKTURAMA U DB-u I POLICIJI: Otkriveno ko stoji iza ubistva Saleta Mutavog! Stefanović: „Ovo će biti teška borba, učestvovalo je više lica koja su u vrhu!“

Objavljujemo rat mafiji, ovo će biti teška borba u koju policija i bezbednosne službe ulaze, rekao je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.
nebojsa stefanovicOn je naveo da će do kraja godine iz MUP biti proterane sve osobe koje su na bilo koji način u bilo kakvim vezama sa kriminalnim strukturama.

Stefanović je sazvao konferenciju za medije posle ubistva Aleksandra Stankovića, poznatijeg kao Sale Mutavi i predstavljenog u javnosti kao jednog od vođa navijača Partizana.

On je rekao da je to ubistvo delo jedne od najorganizovanijih kriminalnih grupa na Balkanu.

“Učestvovalo je više lica koja su u vrhu.

Policija je u toku noći privela jedno lice, za još nekoliko se još traga i mislim da imamo dobar pravac što se tiče rasvetljavanja ovog slučaja i imamo i dobar pravac što se tiče materijalnih dokaza i utvrđivanja motiva.

Obavljamo razgovore sa očevicima, a kriminalnim grupama koje dolaze u Beogradu i Srbiju poručujem da Beograd ni Srbija nisu poligon za njihove obračune“, kazao je Stefanović.

On je dodao da „tu posebno misli na jednu bivšu jugoslovensku republiku u kojoj se nalazi baza tih kriminalaca“.

500Trenutak u kome se vidi ubijeni navijač u automobilu marke Audi

 Prema njegovim rečima, država će aktivirati ceo državni aparat da do kraja godine policiju očisti od onih koji su na bilo koji način sarađivali sa mafijom.

„Policajci koji su sarađivali sa mafijom će krivično odgovarati.“

Podsetimo, Aleksandar Stanković (29), poznatiji kao Sale Mutavi i u javnosti predstavljen kao jedan od vođa navijača Partizana, ubijen je u četvrtak uveče u Beogradu. Mediji su preneli da se radi o obračunu crnogorske mafije.

Dok je sedeo u svom automobilu “audi”, na njega je otvorena rafalna paljba iz vozila u pokretu, a ranjena je jedna osoba, čuvar zatvora M. Đ. koji je bio u svom vozilu marke “pežo” i odmah je prebačen u Urgentni centar. Prema prvim sumnjama, u ubistvu su učestvovali pripadnici crnogorskih kriminalnih klanova.

Na lice mesta došli članovi porodice ubijenog Stankovića, a među njima je bio i otac njegove verenice sa kojom je bio 11 godina.

– Trebalo je da se venčaju za dve nedelje, zajedno su 11 godina. On je bio dobar dečko, radio je kao obezbeđenje u teretani – rekao je njegov nesuđeni tast.

500

Stanković je bio jedan od najmoćnijih navijača na Partizanovoj južnoj tribini. Izbegavao je odlazak na odsluženje zatvorske kazne od pet godina na koju je osuđen još 2013. godine, zbog trgovine drogom i posedovanja oružja. Uhapšen je sa još sedmoricom 6. marta 2006. kada je označen kao vođa dilera droge u beogradskom naselju Medaković. Presudom Višeg suda u Beogradu od 20. decembra 2011. godine, koja je postala pravosnažna odlukom Apelacionog suda od 6. februara 2016. godine, Stanković je proglašen krivim i osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od pet godina i 10 meseci, ali je morao da plati i 50.000 dinara. presuda je postala izvršna 14. maja 2013. godine i dostavljena je na izvršenje Prvom osnovnom sudu.

Imao je zavidan staž u huliganskim vodama, a pre pet godina je sa severne tribine Zvezdinog stadiona prešao na jug Partizanovog stadiona. Njegovo ime se izgovaralo sa strahopoštovanjem u Humskoj, a kao što je poznato bio je saslušavan posle letošnjeg napada nekolicine navijača Partizana na obezbeđenje direktora kluba Miloša Vazure.

Bio je jedan zbog kojih je nastala zastava Janjičari koja je jedno vreme krasila tribinu Partizanove tribine, naročito na Večitom derbiju sa Crvenom zvezdom.

Član pljačkaške bande „Pink Panter“ uhapšen je zbog saučesništva u ubistvu Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi.

Prema prvim informacijama, u pitanju je prijatelj Ivana Adrovca, koji se dovodi u vezu sa atentatom na Milana Beka.

Uhapšeni „Pink Panter“ u javnosti poznat po spektakularnom bekstvu iz francuskog zatvora. Od tada je u Srbiji, jer su Francuzi za njim raspisali poternicu Interpola.

On je preuzeo rukovođenje nad Pink Panterima, nakon što je Adrovac uhapšen u Švajcarskoj. On i još jedan istaknuti član jedini su „Panteri“ koji letos nisu, zbog poternica, mogli da pobegnu van zemlje.

Pogledajte video:

 

(B92, Beta, Blic, Telegraf

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …