Home / AKTUELNO / VOJNI SINDIKAT DEMOLIRAO PREDSEDNIKA: Vučićeve priče o naoružanju Vojske Srbije su bezočne laži!

VOJNI SINDIKAT DEMOLIRAO PREDSEDNIKA: Vučićeve priče o naoružanju Vojske Srbije su bezočne laži!

Foto: Tanjug, Rade Prelić
Foto: Tanjug, Rade Prelić

Pripadnici Vojske Srbije, juče su po ko zna koji put bili zaprepašćeni i razočarani količinom neistina sadržanih u izjavi aktuelnog Premijera o stanju u Vojsci Srbije. Pitamo se koje je on države Premijer i koje vojske budući vrhovni komandant.

Pripadnici Vojske Srbije u potpunosti demantuju podatak da svi imaju po tri para čizama, naprotiv i dalje su na upotrebi one iz 1988-me tip JNA. Neistina je da poseduju više kompleta uniforme, a i ovu koju imaju nose preko svih rokova i normi upotrebe.

Današnja vežba u Nikincima, „Čelik 2017“ nije ništa drugo nego visokobudžetni spot preduzeća Jugoimport SDPR, u kome su glavnu ulogu imale naše kolege zahvaljujući kojima je on u potpunosti uspeo.

Pitamo se kakva je to vežba vojske kojom komanduje neki gospodin Miloradović, a generali sede na klupi?

Prikazano visokosofisticirano naoružanje, oprema i oruđa, poput Miloša, Lazara, Vrapca, Nore, Alasa itd. samo su puste želje svakog od nas. Ništa od navedenog ne nalazi se u upotrebi Vojske Srbije i to je ono što poražava.

Pitamo se šta je bio cilj ove nazovi, vežbe? Više nego očigledno da se neko debelo slaže, a ko?

Pripadnici Vojske Srbije ne mogu da poveruju u tako bezočne laži jer oni jedini i najbolje znaju kako danas izgleda vojska u Srbiji.

Oni znaju kakve čizme i uniforme nose, u kakvim se vozilima voze, kakvu opremu imaju na upotrebi, kako se hrane oni pa i njihove porodice od bednih plata i ono što je zabrinjavajuće, znaju da ih je iz dana u dan sve manje.

A teret ove nazovi vežbe izneli su upravo oni, njihovo znanje, elan i obučenost, dok ih još malo ima, i to čak i po ceni da je pojedincima zbog priprema ovog performansa bila uskraćena čak i krsna slava.

Dakle, ovako plasirane laži mogu biti usmerene samo ka obmanjivanju javnosti o tome da nam je u vojsci, pa i u policiji sve potaman i da nam niko ništa ne može, a da li je zaista tako ostaje da uskoro vidimo.

(Vojni sindikat Srbije/Srbijajavlja)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …