Home / AKTUELNO / VOJSKA U PRIPRAVNOSTI – CELA ZEMLjA POD TENZIJOM: Moguć napad na civile!

VOJSKA U PRIPRAVNOSTI – CELA ZEMLjA POD TENZIJOM: Moguć napad na civile!

nemačka- snajperista- policija

Zbog mogućeg hemijskog napada džihadista na zalihe pitke vode, nemačke oružane snage su u stanju pripravnosti, navodi se u izveštaju vlade u Berlinu.

U izveštaju vlade u Berlinu pod nazivom „Analiza rizika u zaštiti stanovništva“ navodi se da su islamisti u mogućnosti da „nabave veće količine hemikalija i da ih upotrebe“, objavio je nemački Bild.

Hemijski napad na postrojenja pijaće vode bio bi „realna opcija“ u slučaju porodičnih kuća, navodi list, dok „veliki potencijal rizika“ postoji i kada je reč o objektima ili transportu u hemijskoj industriji, prenosi AFP.

Nemačka vlada u izveštaju detaljno opisuje koje opasnosti prete stanovništvu napadima hemikalijama i kako nemačke bezbednosne službe, bolnice i spasilačke službe treba da se spreme za to.

„Neka odlučna teroristička grupa sa dovoljno stručnog znanja mogla bi svakako da bude u stanju da potencijal opasnog hemijskog materijala koji već postoji u Nemačkoj upotrebi u okviru napada za svoje ciljeve“, citira Bild analizu nemačke vlade.

U savladavanju posledica napada možda bi bilo neophodno da se Bundesver uključi „više nego dosad“, navodi vlada i dodaje da se nemačka vojska za to priprema „više nego dosad“.

U analizi nemačke vlade dolazi se do zaključka da je potrebno bolje pripremiti bezbednosne i spasilačke snage za moguće hemijske napade i uspostaviti dodatna postrojenja za dekontaminaciju.

(RTS, Tanjug)

Check Also

SRBI U AMERICI JAVLJAJU: OVDE KAO DA JE POČEO RAT! NAROD NAPADA POLICIJU! POČELO JE DA SE LOMI

Obazrivost, nemir, strah, izrežirani haos, ovo su ključne reči kojima trenutnu situaciju u Americi za …