Home / U FOKUSU / Portal izraelske vojne obaveštajne službe tvrdi: “SRPSKI VOZ ĆE PONOVO KRENUTI NA KOSOVO, ALI OVOG PUTA S VOJSKOM”

Portal izraelske vojne obaveštajne službe tvrdi: “SRPSKI VOZ ĆE PONOVO KRENUTI NA KOSOVO, ALI OVOG PUTA S VOJSKOM”

srbija- tenkovi

Srpski voz sa sloganom “Kosovo je Srbija” koji je pokušao da uđe na Kosovo, podsetnik je, više nego simboličan, brutalnih ratova 90-tih godina na Balkanu, piše “Debkafile“, portal izraelske vojne obaveštajne službe.

Dve vojske su spremne za bitku; 60.000 srpskih vojnika, a samo oko 6.000 vojnika Bezbednosnih snaga Kosova, uključujući u ovu brojku i rezervu, piše ovaj sajt, koji se poziva na reči predsednika Srbije Tomislava Nikolića, koji je rekao da “ako Srbi budu ubijani, poslaćemo vojsku na Kosovo”, piše dalje”Debkafile“, prenosi portal “Klan Kosova”.

“Debkafile” dalje navodi da su na Balkanu vođeni brutalni ratovi, ali uz američku pomoć i podršku za muslimanske zemlje – Bosna, Kosovo – omogućena je privremena stabilnost.

Ova politika podrške za Kosovo iz Amerike nastavljena je od predsednika Bila Klintona pa sve do Baraka Obame, ali čini se da je to doba završeno srbijanskim vozom koji je krenuo prema Kosovu, piše DEBKA.

Prema pisanju ovog portala, srpski voz će ponovo pokušati da uđe na Kosovo, sada nakon inauguracije Donalda Trampa, novog predsednika Sjedinjenih Američkih Država.

“Ako bude napadnut od strane policijskih snaga Kosova, onda će srbijanska vojska intervenisati i ući će na Kosovo, ali čak i ako ne bude napadnut, očekuje se da srbijanska vojska umaršira nakon voza.”

“Kosovo će tražiti pomoć za ovu intervenciju, ali u 2017. godini ova zemlja može zaboraviti na pomoć bilo koje evropske zemlje, čak i Nemačke”.

Prema ovom izraelskom web portalu, koji je uradio sadržajnu analizu, ali ne spominje svoje izvore, Trampu će ova intervencija biti predstavljena kao intervencija radi zaustavljanja islamske radikalizacije u Evropi.

(Info-ks.net)

Check Also

ASADOVE SNAGE PRETRPELE PRVE GUBITKE U AFRINU: Turci u žestokom naletu na zapadnom frontu! (VIDEO)

Uprkos dolasku sirijskih dobrovoljačkih Snaga nacionalne odbrane (SNO) na liniju fronta, Turci i njihove džihadističke …