Home / AKTUELNO / Vojska vadi Tekiju iz blata!- VIDEO

Vojska vadi Tekiju iz blata!- VIDEO

Tekija je mesto koje je najteže stradalo u nedavnom katastrofalnim poplavama u Istočnoj Srbiji. Očajni stanovnici svakodnevno se trude da izađu na kraj s ogromnim razmerama uništenja. Stigla im je značajna pomoć u vidu pripadnika Vojske Srbije.

Na području opštine Kladovo bujične poplave i klizišta nanele su štetu veću od jedne milijarde dinara a situacija je i danas teška u Grabovici gde se radi na izvlačenju vode.

U Tekiji oko 350 vojnika pomaže u saniranju posledica bujica a po rečima predsednika opštine Kladovo Radovana Arežine veliki problem stvara i deo brda koje se odronio na delu puta od Bele Palanke ka Reci.

On je rekao Tanjugu i da će biti potrebno još vremena da se izvuče voda sa područja Grabovice a da se radi i na uklanjanju odrona od oko 1500 kubika zemlje na putu Bela Palanka – Reka.

Arežina je apelovao na donatore da u nabavci bele tehnike pomognu meštanima poplavljenih područja kojima se voda i mulj uništili televizore, frižidere, šporete…

Preliminarna procena šteta od poplava koje su zahvatile 16 od ukupno 23 naselja na području Kladova iznosi jednu milijardu, 20 miliona i 280.000 dinara.

Poplave 1

Bujice su poplavile 647,7 hektara poljoprivrednog zemljišta, oštetile su 544 objekata od kojih su 283 bila potopljena kao i pet lokalnih vodosistema.

Preliminarnom procenom nisu obuhvaćene štete na saobraćajnoj infrastrukturi i objektima koja je u nadležnosti Republike, objavljeno je na sajtu opštine.

Na području opštine Kladovo 14 i 15 septembra, za 48 sati palo je 218 litara kiše po kvadratnom metru što je petina ukupnih godišnjih padavina.

(Tanjug, Blic)

Check Also

UBIĆU AKO MI NEKO OTME ZEMLJU: BRANIMIR SE SUPROTSTAVIO VUČIĆU OKO RIO TINTA (VIDEO)

„Ovo je moja dedovina, radio sam, ostario sam i sad to treba da mi otme …