Home / AKTUELNO / Vremenska prognoza do novembra- Evo kakvo vas veme očekuje..

Vremenska prognoza do novembra- Evo kakvo vas veme očekuje..

vreme
Dugoročna prognoza vremena obradovaće sve one koji vole toplo vreme. Meteorolozi najavljuju produženo leto, sa temperaturama za 5 stepeni iznad proseka, a u oktobru nas očekuje Miholjsko leto sa prosečnom temperaturom oko 25 stepeni.

Metereolog sajta Weather to umbrella, Đorđe Đurić, kaže da će jesen koja nam sledi biti toplija od proseka, uz nešto manje padavina, koje će biti uglavnom prolaznog karaktera.

– Do kraja sedmice nas očekuje promenljivo oblačno, ali toplo, ponegde sa uslovima za kišu i pljuskove sa grmljavinom. Druga dekada septembra, od 12. do 20. septembra, biće pravo produženo leto, jer će temperature biti iznad proseka za oko 5 do 6 stepeni, a na jesen će nas podsećati samo hladnije noći. Treća dekada septembra biće uglavnom sunčana- rekao je Đurić.

Poslednji dani meseca septembra i početak oktobra očekuje nas prolazno naoblačenje sa manjim padom temperature, ali bez nekih jakih zahlađenja. Nakon toga, sredinom meseca, stiže Miholjsko leto, kada će temperature biti oko 25 stepeni.

– Oktobar će biti malo topliji od proseka, dok će padavine biti ispod proseka. Sredinom oktobra će se ustaliti period 7 do 10 dana pretežno sunčanog vremena, što jeste odlika Miholjskog leta, i to će trajati nekih 5 do 10 dana – kaže Đurić.

Nakon tog toplog vremena, početkom novembra očekuje se prvi sneg, pa će se simbolično zabeleti vrhovi Kopaonika, Zlatibora i Stare planine. U nižim predelima moguća je i pojava jutarnjeg mraza, kada se temperatura spusti oko 0 stepeni.

(Telegraf.rs)

Check Also

STRAVIČNA ISPOVEST SRBINA IZ BEJRUTA: NA LIBAN JE UPRAVO BAČENA ATOMSKA BOMBA- PO SNAZI JE ODMAH POSLE HIROŠIME I NAGASAKIJA

Stravična eksplozija koja je uzdrmala ceo Liban, a osetila se čak do Kipra, desila se …