Home / AKTUELNO / VUČIĆ HAPSI TADIĆA?! Bogićević na saslušanju u policiji otkrio sve kriminalne afere, iza kojih je stajao DS– Tadić zanemeo!

VUČIĆ HAPSI TADIĆA?! Bogićević na saslušanju u policiji otkrio sve kriminalne afere, iza kojih je stajao DS– Tadić zanemeo!

Pre tri godine, u septembru 2012. godine, premijer Srbije, Aleksandar Vučić, otkrio je javnosti da iza kupovine „Politike“ stoji Demokratska stranka, a sada po svemu sudeći, dolazi na red i potpuno rasvetljavanje ove kriminalne afere.

boris- tadic

Kontroverzni vlasnik „Farmakoma“ i svojevremeno jedan od najbogatijih Srba Miroslav Bogićević rekao je na saslušanju u policiji da je po direktnom nalogu bivšeg predsednika Borisa Tadića i njegovog šefa kabineta pokojnog Miodraga Mikija Rakića kupio „Politiku“, „Večernje novosti“ i novosadski „Dnevnik“, piše Informer.

Negde u drugoj polovini 2011. Tadić i šef njegovog kabineta, sada pokojni Miki Rakić, tražili da uđe u posao s medijima kako bi sprečili da „Politika“ i „Novosti“ pređu u ruke stranaca, piše ovaj list.

Podsećamo, novi vlasnik 50 odsto kompanije „Politika novine i Magazini“ (PNM) je kompanija „Ist medija grup“ koja je registrovana u Moskvi, a ta kompanija je kupila 50 odsto vlasništva PNM-a koje je do tada držala medijska grupacija VAC.

Vlasnik preostalih 50 odsto i dalje je „Politika – Akcionarsko društvo za novinsko-izdavačku i grafičku delatnost“.

Vlasnik „Farmakoma“ bio je primoran da učini uslugu najvećoj stranci u bivšoj vladi, rekao je tada Vučić i ocenio da je reč o „političkom kriminalu uz ekonomske zloupotrebe“.

Demokratska stranka je demantovala da ima ikakve veze sa tim, a zataškavano je i da je Miroslav Bogićević vlasnik pomenute firme u Rusiji, ali je kasnije dokazano da on ipak stoji iza iste.

U tom trenutku, Demokratska stranka je tvrdila da nije imala pojma ko je kupio Politiku, što se ispostavilo kao laž. Takođe, Bogićević je isto javno tvrdio da nije kupac Politike, ali je naknadno sve otkriveno.

Boris Tadić, prvi na listi javno optuženih za ovu kriminalnu aferu, još uvek se ne oglašava, ali sudeći po pisanju medija, uskoro će biti primoran da to učini – ne samo u medijima, nego verovatno pred nadležnim organima.

Ukoliko se dokaže da je Tadić inicijator cele igre oko Politike, on će biti sledeći koji će biti pokošen u borbi protiv korupcije od koje Vučić ne odustaje.

(Pravda)

 

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …