Home / AKTUELNO / VUČIĆ OTKRIO DETALJE u vezi hapšenja Bratislava Dikića u Crnoj Gori!

VUČIĆ OTKRIO DETALJE u vezi hapšenja Bratislava Dikića u Crnoj Gori!

vucic
Premijer Aleksandar Vučić izrazio je danas sumnju u osnovanost optužbi za teririzam protiv Bratislava Dikića i ostalih uhapšenih u Crnoj Gori.

– Gospodin Dikić svakog dana iznosi stavove protiv Vlade Srbije, ali voleo bih da vidim i da čujem stvarne i ozbiljne podatke o tome da je planirao neki teroristički akt – rekao je Vučić novinarima.

Premijer je rekao da lično u to ne veruje, imajući u vidu druge obaveštajne podatke do kojih su došle srpske službe i kojima raspolaže.

– Voleo bih da hapšenje nekoliko ljudi iz Zubinog Potoka nije zasnovano na iskazima albanskog komandira policije Seljimaja, a plašim se da imamo dokaze da jeste, onda ne mislim da je to bio ozbiljan razlog – rekao je Vučić.

– Čekamo da vidimo možda ima nešto drugo, a ako je to sve zasnovano na tvrdanjama Seljimalja – a imamo dokaze o njegovim tvrdnjama, jer je on prijavljivao crnogorskoj policiji pripadnike ravnogorskog pokreta, koji su inače moji politički protivnici, ali to ne znači da su teroristi – ako je to bio razlog, onda ne mislim da je to bio ozbiljan razlog za takve reči, ali, hajde da sačekamo, možda oni imaju nešto više sem tvrdnje Seljimalja – rekao je Vučić i dodao da će se crnogorske službe iznenaditi kako to srpske službe znaju, ali, kaže, znaju.

Dodao je da ni, inače interesantno, društvo u kojem je bio Dikić ne ukazuje na terorističke aktivnosti.

Istakao da lično ne veruje u optužbe protiv Dikića, imajući u vidu druge obavestajne podatke do kojih smo mi dolazili i kojima raspolažemo, ali je spreman da se izvini i čestita crnogorskim službama ukoliko mu neko pruži bilo kakve druge informacije, a do sada ih nismo dobili.

– Da sačekamo šta će zvanično da kažu nadležni državni organi Crne Gore, naš je posao i moj da brinemo o građanima Srbije – istakao je premijer.

Prema njegovim rečima, mnogi od onih koji su uhapšeni preko advokata su tražili intervenciju države Srbije, ambasade Srbije u Crnoj Gori i ambasada Srbije je poslala svoje službenike da ih obiđe u pritvorskim jedinicama.

Podsetio je da je Srbija imala dobre odnose sa Crnom Gorom, da Srbija želi dobre odnose sa Crnom Gorom i da će imati dobre odnose.

Check Also

NEVIĐENA POJAVA ZASTRAŠILA GRAĐANE: ŠUMADIJU PREKRIO CRNI PRAH!

Crni prah prekrio je prošle nedelje centar Smedereva i okolna naselja u Šumadiji i uznemirio …