Home / AKTUELNO / Dogovor Rusije i Turske koji će razbesneti Ameriku i ceo Zapad!

Dogovor Rusije i Turske koji će razbesneti Ameriku i ceo Zapad!

Turska je predložila Rusiji učešće na tenderu za nabavku protivraketnog sistema velikog dometa.

Mediji javljaju da poziv upućen ruskim proizvođačima, a Ankaru ne brine to što će u slučaju da izabere rusko oružje morati da rešava pitanje njegovog uklapanja u sistem vazdušne odbrane NATO-a, koji na to može i da ne pristane.

Turski TV kanal NTV je 10. oktobra, pozivajući se na diplomatski izvor, saopštio da Turska može da razmotri ruski predlog o sistemu protivraketne odbrane.

– U prvom krugu tendera pobedili su Kinezi sa sistemima HQ-9, ali su zatim ispali iz konkursa. U drugom se krugu Patriot pokazao bolje od evropskog SAMP-T, ali tender je zatim stopiran. Sada je moguće da se na konkurs vrate četiri zainteresovana proizvođača oružja – kaže ruski vojni stručnjak Andrej Frolov.

– Ne odbacujem mogućnost da smo u Siriju specijalno postavili bateriju S-300V4 (Antej-2500) da bi Turci mogli da je vide na delu. Stvar je u tome što na turskom tenderu zaista može da učestvuje samo taj sistem, jer se druge modifikacije ne proizvode. Mislim da nema smisla predlagati Turcima S-400 jer su ugovori sa Ministarstvom odbrane Rusije, Kinom, i, čini mi se, Indijom potpisani do kraja 2016. godine. Tako da, koliko god to Turci želeli, S-400 neće dobiti pre 2020. godine – kaže Frolov, a prenose ruski portali.

Check Also

RUSKI LEKAR I NAUČNIK: SITUACIJA SA PANDEMIJOM KORONAVIRUSA LIČI NA PROBU BIOLOŠKOG RATA

Situacija sa pandemijom koronavirusa liči na probu biološkog rata, izjavio je ruski dečji hirurg Leonid …