Home / U FOKUSU / Dodik otkrio: „Neće Bakir Izetbegović više kontrolisati celu Bosnu- Evo šta su nam sledeći potezi posle referenduma..!“ (VIDEO)

Dodik otkrio: „Neće Bakir Izetbegović više kontrolisati celu Bosnu- Evo šta su nam sledeći potezi posle referenduma..!“ (VIDEO)

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik gostovao je večeras u Centralnom dnevniku kod Senada Hadžifejzovića na Face TV u kojem je istakao da on pravi državu, a ovaj mu odgovorio da to nije moguće bez rata.
milorad-dodik-republika-srpska
Hadžifejzović je na početku gostovanja podsetio Dodika da je čitava drama u vezi sa refrendumom počela upravo u Centralnom dnevniku kada ga je direktno pitao zašto ne raspiše taj referendum.

– Referendum je bio racionalan sled događaja na lošu politiku Bakira Izetbegovića, koji je umislio da može da modelira putem stranaca, sada putem sudova koje kontrolira, stvarnost u Republici Srpskoj – rekao je Dodik i dodao:

– Bez obzira na njegovu volju doveo je u pitanje institucionalni kapacitet tih institucija na nivou Bosne i Hercegovine, igrajući se politički s njima, upotrebljavajući ih za političke obračune, zloupotrebu Ustavnog suda gde sede njegovi raniji potpredsednici. Počeo je da deli lekcije čitavom narodu, referendum je reakcija na to.

Na pitanje Hadžifejzovića da li mu je cilj odvajanje RS-a od države BiH, Dodik odgovara:

– BiH je državna zajednica dva entiteta, u tom pogledu poštujem Ustav. Ja sam protiv one BiH kakvu grade stranci, za onu sam koju mi možemo dogovoriti. Nisam ni protiv Suda i Tužilaštva BiH, ali ono što sad imamo, na ovaj način, nije Sud i Tužilaštvo. Mislim da je moguće odvojiti RS, to je za Bošnjake najbolje. Da se fino raziđemo i napravimo fine komšijske odnose. BiH je podeljena – kaže Dodik.

Na konstataciju voditelja da to što priča nije moguće bez rata, Dodik tvrdi da jeste.

– Može to mirnim putem, bez rata. Šta vi imate od toga što ne date da se odvojimo?! Ovo nije zajednička država, svi smo njeni zarobljenici i BiH ništa ne vredi. To što političko Sarajevo hoće da nametne majorizaciju i Bosnu koju oni misle da treba da bude, ja ću učiniti sve da ne bude te Bosne. Bosna po Ustavu može, ali sa određenim modifikacijama – poručio je Dodik.

Dodik je za kraj poručio da mu je izlazna strategija formiranje nevladine organizacije koja će se boriti protiv nasilja u BiH:

– I biću u tome veoma uspešan, videćete!

Pogledajte video:

(sandzacke.rs)

Check Also

ASADOVE SNAGE PRETRPELE PRVE GUBITKE U AFRINU: Turci u žestokom naletu na zapadnom frontu! (VIDEO)

Uprkos dolasku sirijskih dobrovoljačkih Snaga nacionalne odbrane (SNO) na liniju fronta, Turci i njihove džihadističke …