Home / AKTUELNO / VUČIĆ SE POLOVINOM SEPTEMBRA OBRAĆA NACIJI PO PITANJU REŠENJA ZA KOSOVO: Tražim kompromis da nam deca ne bi ispaštala..

VUČIĆ SE POLOVINOM SEPTEMBRA OBRAĆA NACIJI PO PITANJU REŠENJA ZA KOSOVO: Tražim kompromis da nam deca ne bi ispaštala..

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će se polovinom septembra obratiti naciji po pitanju rešenja za Kosovo i Metohiju, a do tada će, kako je rekao, nastaviti borbu da ne izgubimo sve, već da pokušamo da dobijemo nešto, za šta, čini mu se, imamo dobru priliku.

– Srpski narod neće biti gubitnički, nećemo sve da izgubimo, računamo i sa većim platama i imamo jasno zacrtan put u budućnost i sigurnost – istakao je Vučić u izjavi za RTS.

Srbi su se, kaže, uplašili da se po prvi put može dogoditi da bi nešto mogli i da dobijemo, da ne izgubimo sve, jer smo na to naučili, da budemo gubitnici, a ne pobednici.

S druge strane, povodom kritika i optužbi političkih protivnika, kojima, kaže, nije dobro nijedno rešenje, a svoj predlog nemaju, podseća da je u albanskoj štampi na dan donošenja mišljenja Međunarodnog suda pravde junakom proglašen Jeremić, a on nazvan „sotonom“, naslednikom Miloševića i slično.

Naročito su te kritike učestale posle njegovih sastanaka sa Putinom, s američkim predstavnicima, Merkel, Makronom…sa liderima sila mimo kojih neće biti rešenja.

– Naročito posle susreta sa Makronom, jer su shvatili da podrška Srbiji raste. Pažljivo smo gradili tu poziciju, trudili se da sačuvamo mir i stabilnost i narod na KiM – navodi Vučić.

Neki mu, napominje, drže „patriotske pridike“ a ne shvataju da mi moramo da mislimo od čega ćemo da živimo u budućnosti.

– Zato tražim kompromis, da naš deca ne ispaštaju, da ne moraju da pate u budućnosti i da ih ne more iste brige kao i nas – ukazuje predsednik Srbije.

Na opasku da su brojna reagovanja da ne sme da pristane na podelu Kosova uzvratio je konstatacijom da nam podelu niko ni ne nudi.

Check Also

SRBIJA ODOBRAVA VAKCINACIJU DECE OD 12 DO 15 GODINA? U TOKU JE RIGOROZNA PROVERA! EVO ŠTA SLEDI!

Za nekoliko dana se može očekivati odobrenje Agencije za lekove i medicinska sredstva (ALIMS) za …