Home / TEMA DANA / ŠOKANTNI PODACI! Nećete verovati ko je ubijao mafijaše po Srbiji!

ŠOKANTNI PODACI! Nećete verovati ko je ubijao mafijaše po Srbiji!

Američki specijalac i pripadnik elitne jedinice „Foke“ Danijel Dejvid Korbet, protiv koga je početkom juna podignuta optužnica zbog nedozvoljenog nošenja oružja, sumnjiči se za umešanost u likvidacije mafijaša u Srbiji!

Korbet je uhapšen u štek-štanu u Beogradu 31. januara i kod njega je pronađen pištolj CZ-99 sa izbrisanim sertijskim brojem. Pored njega uhapšena su i trojica naših državljana. Postoje sumnje da je pištolj koji je zaplenjen prilikom hapšenja korišćen za ubistva kriminalca zbog čega je naloženo dodatno balističko veštačenje.

– Sumnja se da je pištolj korišćen u nekoj pucnjavi i da se tom prilikom zaglavio jer je oružje prilikom pronalaska bilo u neispravnom stanju. Takođe, na pištolju su uočeni i izvesni tragovi koji ukazuju na to da je bio popravljan – kaže izvor iz istrage.

Tužilaštvo je zbog toga donelo naredbu da se obavi dopunsko balističko veštačenje koje će pokazati da li su na pištolju vršene neke izmene.

– Postoje vidne ogrebotine u predelu udarne igle, za koje se sumnja da su sveže. Zanimljivo je da se udarna igla pomera prilikom ispaljivanja metka, pa se zbog toga pretpostavlja da je pištolj korišćen u skorije vreme. Na pištolju su uočeni i tragovi sredstva za podmazivanje te se može zaključiti da je neispravan odnedavno – dodaje izvor iz istrage.

Ipak, advokati optuženog Amerikanca brane se time da Korbet nije znao da mu za neispravan pištolj treba dozvola.

– U odgovoru na optužnicu navodi se da nema dokaza da je Korbet koristio pomenuti pištolj i da nije znao da mu za isti treba dozvola, pošto je bio pokvaren. Takođe, navodi se i da je prilikom hapšenja kod sebe imao oružje jer ga je navodno nosio na popravku i da nema dokaza da je pištolj prilikom kupovine bio ispravan – kaže izvor iz istrage.

Korbet je navodno zaposlen u firmi „Rejven militari“ čiji je suvlasnik Džek Futlik, bivši specijalni asistent nekadašnjeg predsednika SAD Bila Klintona. Korbet je bio pripadnik specijalnih jedinica američkih marinaca „Foke“ i to elitne jedinice „Tim 6“ koja je učestvovala u likvidacije vođe Al Kaide Osame bin Ladena.

(Republika)

Check Also

ALEKSIĆ: OVO JE JEDINI NAČIN DA SE SPREČI ISKOPAVANjE LITIJUMA I ZATRUJE CELA SRBIJA! STRANCI SU UCENILI VUČIĆA..

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić pozvao je danas građane iz cele Srbije da podignu svoj …