Home / AKTUELNO / VUČIĆ SE VANREDNO OBRATIO NACIJI: OVO JE OBJAVA RATA KRIMINALU I UBICAMA!

VUČIĆ SE VANREDNO OBRATIO NACIJI: OVO JE OBJAVA RATA KRIMINALU I UBICAMA!

U Beogradu je danas održana sednica Saveta za nacionalnu bezbednost kojom je predsedavo predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On se posle sednice obratio građanima.

– Na sednici smo imali dve tačke, a svoje obraćanje ću posvetiti borbi protiv kriminala i korupcije, što je druga tačka. Prva je kosovsko-metohijski problem koji ću ostaviti za drugi dan – rekao je predsednik.

– Naše opredeljenje za borbu protiv kriminala i korupcije ne dolazi u pitanje i doneće značajne rezultate.

– Imamo veoma blagu kaznenu politiku. Naše kazne nisu blage, ali one gotovo nikada nisu dodeljivane u sudskim procesima – rekao je predsednik Vučić.

Za silovanje, gde je kazna od 3 do 12 godina, sudovi najćešće dodeljuju najblažu mkaznu. 70% kazni su do 5. godina. A zašto smo obnda određivali kazne do 12 godina – upitao se Vučić.

Za posed i promet oružja i eksplozivnih materijala je, kaže, u najvećem broju slučajeva izricana je uslovna kazna.

Kada je reč o teškoj krađi, najteža kazna je kazna zatvora od šest meseci do godinu dana, a ukupno 62 odsto ljudi za tešku krađu dobija manje od godinu dana.

– Isplati se lopovima! Isplati se onima koji nose oružje. Lakše je biti osuđen za tešku, a ne za lakšu krađu. Još lopove čeka i uslovni otpust! Džava je ta koja određuje kaznenu politiku – kaže Vučić.

Kada je reč o proizvodnji i trgovini opojnim drogama, kaže, da su za narko dilere presude postale izuzetak.

– Pa što da ne diluju? Baš ih briga što truju nečiju decu – kaže Vučić.

– Vreme je za suštinske izmene: Povećanje minimalnih kazni za sva dela koja obuhvataju nasilje! Kazna za silovanje više neće biti od 3 do 12 već od 5 do 15 godina. Za nasilje u porodici će biti drastično povećanje kazni.

On je najavio drakonsko povećanje kazni za sva krivična dela, od nasilja u porodici, silovanja, pedofilije i ubistva dece.

– Uvodimo doživotnu kaznu zatvora za ubice dece i druga krivična dela – rekao je predsednik i naglasio da nije zainteresovan za napade boraca za ljudska prava.

Check Also

RUSKI „TERMINATOR“ UŠAO U DONBAS! (VIDEO)

Tokom ruske specijalne operacije na ukrajinskoj teritoriji, pravi snimci sa lica mesta periodično se pojavljuju …