Home / AKTUELNO / VUČIĆ UPLAŠEN, UPOZORAVA: STVARI ĆE USKORO BITI MNOGO GORE…

VUČIĆ UPLAŠEN, UPOZORAVA: STVARI ĆE USKORO BITI MNOGO GORE…

Merkel je u Davosu rekla dobru rečenicu, citirajući Vebera, da je kompromis pobeda, a ne poraz, da je kompromis najbolje rešenje, a ako postoji daćemo sve od sebe da to učinim – rekao je Vučić.

Sve manje ljudi u Srbiji hoće rešenje za Kosovo i Metohiju, jer misle da je ovako kako je dobro, jer, valjda, gore neće biti, konstatovao je predsednik Aleksandar Vučić i ukazao da će, naprotiv, sve biti mnogo gore ako se ne pronađe rešenje za taj problem.

– Biće mnogo gore ako resenje ne budemo pronasli i zbog toga se plašim, brinem i i borim se da takse budu ukinute, kako bismo mogli da nastavimo dijalog. Da budem iskren, ako izaberemo ono što je loše, da svima nama čiji je posao da Srbiju vodimo ka mirnoj luci i stabilnosti, da mi bar bude cvista savest da smo uradili sve što smo mogli i da neku vrstu odgovornosti ne prebacujem, kao što su drugi ranije prebacivali na nas – rekao je Vučić na zajedničkoj pres konferenciji sa slovenačkim predsednikom Borutom Pahorom.

On je rekao da vidi kuda sve po pitanju Kosova vodi i kako na rešavanje tog problema gleda javno mnjenje.

– Svojim pričama i Srbi i Albanci, ali i pola sveta su već ubili svojim odgovaranjem od nečeg to nešto što nije postignuto i naš prostor za kompromis je sužen, jer su svi protiv njega, a pri tom ga nisu videli, a alternativu nisu ponudili – rekao je Vučić.

Podsetio je da pojedini govore da treba da čekamo da propadne zapadni svet, a sa druge strane, Albanci kažu da je još malo Srba na KiM ostalo…

– To su sve prazne priče. Ozbiljni narodi se drugačije odnose prema svojoj budućnosti. Dok me ne oteraju ja ću da se borim za budućnosti, a kako će da bude sa junacima koji govore da je (Kosovo) naše, a predali su ga pre deset godina, videćemo – primetio je Vučić.

On je rekao da moramo da razumamo i albanski interes, da i oni imaju želje, kao što i svet ima svoje želje.

– Naravno da mi imamo svoje zahteve, potrebe i na pravu zasnovano ono što tražimo, ali sustina je da moramo da gledamo i tuđe interese. Merkel je u Davosu rekla dobru rečenicu, citirajući Vebera, da je kompromis pobeda, a ne poraz, da je kompromis najbolje rešenje, a ako postoji daćemo sve od sebe da to učinim – rekao je Vučić.

Check Also

VELIKI UDAR: STRUČNJACI UPOZORAVAJU DA SLEDI DRASTIČAN PAD STANDARDA..!

Poslednjih nedelja, cene osnovnih životnih namirnica i goriva drastično su skočile. Za naredni period se …