Home / AKTUELNO / ZABRINJAVAJUĆA IZJAVA NOVAKA POSLE MEČA- REKAO ONO ČEGA SE SVI PLAŠE: Odlučiću s lekarima šta ću da radim u budućnosti, nije dobro..! (VIDEO)

ZABRINJAVAJUĆA IZJAVA NOVAKA POSLE MEČA- REKAO ONO ČEGA SE SVI PLAŠE: Odlučiću s lekarima šta ću da radim u budućnosti, nije dobro..! (VIDEO)

Novak Đoković je poražen od Hjeona Čunga u osmini finala Australijan opena, a posle meča je čestitao protivniku, istakavši da je bio impresivan na meču. Takođe, istakao je i da je od kraja prvog seta počeo da oseća bolove u laktu i da je frustrirajuće što se nije u potpunosti opravio, iako je propustio 6 meseci zbog povrede.

– Čestitam Čungu, bio je bolji na terenu, bio je impresivan! Kada god je bio u problemu, pronalazio je fenomenalne pasing šotove i neverovatne udarce. Počeo sam da osećam bol u laktu pri kraju prvog seta, imao sam nekoliko takvih situacija. Frustrirajuće je da se niste savršeno izlečili, nakon što ste izdvojili vreme za to. Sada moram da ocenim stvari sa mojim medicinskim timom šta ću da radim u budućnosti – rekao je Đoković posle meča i objasnio i zašto nije predao meč uprkos povredi.

– Vidite, vi ste usred meča, morate da se suočite sa mnogo toga, nivo bola nije bilo toliko jak da zaustavim meč. Osim ruke, sve ostalo je bilo u redu – rekao je Novak.

Na pitanje o Čungu i njegovom stilu igre, Novak je potvrdio ono što svi teniski stručnjaci smatraju, da je to igrač koji je budućnost tenisa.

– Igrali smo veoma slično, on definitivno ima igru da bude u top 10 svetskog tenisa. On brine o svojoj karijeri. Znam kako se oseća kao mlad igrač koji pobeđuje velike mečeve. Imali smo mnogo teških razmena, želeo sam da ga izazovem i da ga nateram da dođe do toga, i on je to i uradio.

Jasno je bilo da na Australijan open Novak nije došao 100% spreman, a nakon ispadanja otkrio je i da je bio na lekovima protiv upale kako bi izdržao napore u Melburnu.

Takođe je istakao i da ga možda čeka i nova duža pauza nakon konsultacije sa doktorima, a da će možda uzeti u obzir i operaciju ukoliko stručnjaci kažu da je to pravo rešenje.

– Nije bila operacija jer sam bio uveren od strane svih stručnjaka da u to vreme to nije bila najbolja opcija za mene. Da li će se to pojaviti kao mogućnost, ne zna. Očigledno moram da se konsultujem sada sa njima. Očigledno nisam ni blizu stoprocentnog zalečenja te povrede. Nažalost pri kraju prvog seta je ponovo počelo malo da boli.

– Onda sam opet bio pod tim antiupalnim lekovima, koje nikako ne volim, ali sam na njima živeo godinu i po dana zbog ovoga, pa sam morao ponovo da ih konzumiram da bih izdržao ovaj turnir – rekao je Novak uz drhtanje u glasu i najavio da će sigurno pronaći dugoročno rešenje.

Ali dobro, to je nešto što je normalno za sportiste  na visokom nivou, iako je ta hemija nešto što uvek ima neželjene nus pojave. Ali moram da pokušam da pronađem neko novo rešenje na duže staze. Da ne moram da se nalazim više u ovakvim situacijama da nlazim rešenje od danas za sutra, to nije fer. Ne znam, videćemo. Možda je duža pauza ponovo preda mnom, moram da snimim i da vidim sve – zaključio je Đoković u razgovoru sa srpskim medijima.

Pogledajte snimak:

Check Also

UŽIVO: BLOKIRAN AUTO-PUT NA NOVOM BEOGRADU- STIŽU VOJNI I RATNI VETERANI! (VIDEO)

U centar Beograda, ali i sa novobeogradske strane, okuplja se sve više ljudi, koji će …