Home / AKTUELNO / ZADIVILI SVET: Srpski gardisti, novom borbenom formacijom na „Dan pobede“ pokazali zašto su najbolji! (VIDEO)

ZADIVILI SVET: Srpski gardisti, novom borbenom formacijom na „Dan pobede“ pokazali zašto su najbolji! (VIDEO)

500
Srbija je obeležila Dan Vojske Srbije i Dan pobede u Zrenjaninu i to na najbolji mogući način – vojnom paradom koja je zadivila sve!

Vojnicima Vojske Srbije pre početka vojnog defilea obratio se predsednik Srbije Tomislav Nikolić, a paradu su iz prvog reda gledali ministri, generali, predstavnici diplomatskog kora i mnogobrojne zvanice.

Svečanosti su prisustvovali predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić, načelnik generalštaba Vojske Srbije general LJubiša Diković, ministar odbrane u Vladi Republike Srbije Zoran Đorđević, ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Nebojša Stefanović, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije Marko Ðurić, gradonačelnici i predsednici brojnih opština sa područja Banata i brojni gosti.

Početak svečanosti označen je počasnom artiljerijskom paljbom nakon koje su pripadnici padobranske jedinice izveli skok iz helikoptera sa visine od 1.500 metara, noseći zastave Republike Srbije, Vojske Srbije i njihove jedinice, a onda je usledio svečani doček zastave i obraćanje generala Dikovića i predsednika Tomislava Nikolića.

U realizaciji svečanosti učestvovalo je 1.300 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i više od 40 pokretnih sredstava, odnosno, motornih i borbenih vozila, sredstava specijalene namene, artiljerijskih oruđa, sredstava za protivvazduhoplovna dejstva, oklopnih transportera, tenkova, vazduhoplova i plovnih objekata.

Poseban pečat vojnog defilea ostavili su pripadnici Garde Vojske Srbije koji su svojim egzecirom ostavili bez daha sve i objasnili zbog čega je prošle godine lično predsednik Rusije Vladimir Vladimirovič Putin insistirao da ovi srpski specijalci marširaju Moskvom.

Pogledajte šta su sada spremili srpski gardisti:


 (Telegraf)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …