Home / AKTUELNO / ZAHAROVA U ŠOKU: SAD su nam poslale senzacionalni zahtev u koji nećete moći da poverujete!

ZAHAROVA U ŠOKU: SAD su nam poslale senzacionalni zahtev u koji nećete moći da poverujete!

zaharova

Stejt department očekuje da ruska diplomatska imovina koja se nalazi u elitnim područjima San Francuska i Vašingtona bude prodata SAD, saopštila je televiziji „Rusija 1“ zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

„Reći ću senzacionalnu stvar. Ne možete da poverujete u to. Zvanično, preko linije Stejt departmenta su nam direktno rekli šta očekuju — da prodamo te objekte američkoj državi“, rekla je ona.

„Oni očekuju od nas da prodamo te objekte američkoj državi. Sada ćemo da napravimo galeriju fotografija tih objekata kako bi se razumelo o čemu se radi — to nije jednosobni stan u divljini. Oni su u centru grada i u Vašingtonu i u San Francusku. Objekti, povezani sa takozvanim ’letnjikovcima‘, najelitnija su mesta i zato je tamo bilo interesantno organizovati događaje“, rekla je Zaharova.

Ona je dodala da pitanje donošenja recipročnih mera na akcije SAD nije tema današnjeg dana.

Zaharova je kazala da su američke specijalne službe nameravale da traže eksplozivne naprave u ruskim diplomatskim objektima u SAD.

Zamislite, Amerikanci kažu da su tražili eksploziv

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je da su američke obaveštajne agencije, prilikom pretresa u ruskim diplomatskim predstavništvima u SAD — tražile eksploziv.

„Inače, da li znate šta su oni tražili — barem su nam tako rekli pre pretresa? Nećete verovati — tražili su eksploziv“, rekla je Zaharova.

Podsetimo, SAD su u subotu preuzele kontrolu nad tri diplomatska objekta Rusije na američkom tlu — zgradom generalnog konzulata u San Francisku i sedištima trgovinskih misija u Vašingtonu i NJujorku.

(rs.sputniknews)

 

Check Also

STIGLA NOVA VEST O AUSTRALIJAN OPENU KOJA ĆE PROMENITI SVE U NOVAKOVOJ KARIJERI!

Na pomolu je veliki preokret u odnosu Australijan opena i pandemije u susret gren slemu …