Home / AKTUELNO / ZAPAD U PANICI: Ruska nevidljiva avio-bomba „Drelj“, može sama da uništi celu tenkovsku kolonu!

ZAPAD U PANICI: Ruska nevidljiva avio-bomba „Drelj“, može sama da uništi celu tenkovsku kolonu!

Čovečanstvo odavno zna za više vrsta paranoje. A sada se pojavila još jedna -velikobritanska. Britanski list Daily Express povezao je sumnjivo „trovanje Skripalja“ sa saopštenjem Ministarstva odbrane RF povodom uspešnog testiranja nove aviobombe „Drelj“ („Svrdlo“).

Piše: pukovnik Viktor Baranec
 
U toj bombi su britanski novinari uvideli naročiti „signal agresije“. Čak je objavljena tvrdnja da je sa pojavom „Drelja“ tobože „povećana verovatnoća izbijanja Trećeg svetskog rata“.

Bombu su povezali sa ritualnim zapadnim lupetanjima: da se Rusija umešala i u američke izbore i u rat u Siriji.

Čime je „Drelj“ ovoliko uplašio britanska piskarala? Istina je: tu bombu, koja leti poput jedrilice, mogu nositi i najnoviji (ruski) lovci pete generacije Su-57.

Istina je: tom bombom naši avioni mogu gađati objekte protivnika i sa rastojanja od 30 kilometara, dok su još van domašaja njihove PVO.

Istina je: jednu takvu bombu čini čak 5 projektila koji se sami navode na cilj, a dovoljno ih je da unište celu tenkovsku kolonu ili raketnu bateriju.

A sam „Drelj“ pritom ostaje nevidljiv za tuđe radare.

Istina je takođe: da se „Drelj“ već poduže testira i da je britanska štampa o njemu pisala još 2016-te. Te godine je bio pokazan javnosti na podmoskovskom forumu „Armija-2016“. Međutim, tada Britanci još nisu bili spremili „slučaj Skripalj“, a nije bilo ni antiruske histerije.

U svakom slučaju, dobro je došao za svrdlanje mozgova britanskih malograđana.

U čemu je u suštini problem?

Paranoičari iz Daily Express zasad ne povezuju atentat na Skripalja sa uspešnim testiranjem nove ruske supermoderne antirakete PRS-1 M,

Još se ne hvataju ni za blistavo lansiranje interkontinentalne rakete „Sarmat“, ni za hirurški precizni raketno-topovskim sistem „Pancir-SM“, niti za isprobavanje radarske stanice „Jenisej“ koja će biti uparena sa zenitnim raketnim sistemom S-500 „Prometej“.
A sve ovo uopšte nije nikakva trka u naoružanju. Uostalom, i Britanija obnavlja svoju armiju. A u Moskvi niko iz toga ne izvlači ni panične ni provocirajuće zaključke.

A šta Ameri kažu na petu rusku nuklearnu bombu, pogledajte u ovom videu:

Check Also

NIKOLA PILIĆ: NJIH NERVIRA ŠTO JE NOVAK 350 NEDELJA BROJ 1 NA SVETU- ŠTO JE PREŠAO NADALA I FEDERERA U SVIM SEGMENTIMA..

Nekadašnji trener Novaka Đokovića u mlađim danima Nikola Pilić osvrnuo se na aktuelnu situaciju u …