Home / AKTUELNO / ZAŠTO JE PAO RUSKI AVION SA 65 PUTNIKA I 6 ČLANOVA POSADE? Moskva pokrenula istragu, razmatraju tri moguća uzroka nesreće..(VIDEO)

ZAŠTO JE PAO RUSKI AVION SA 65 PUTNIKA I 6 ČLANOVA POSADE? Moskva pokrenula istragu, razmatraju tri moguća uzroka nesreće..(VIDEO)

Ruski istražni komitet pokrenuo je istragu o padu aviona ruske aviokompanije „Saratov erlajnz“ koji se danas srušio u Moskovskom regionu sa 65 putnika i šest članova posade, a istraga je pokrenuta na osnovu optužbi za kršenje propisa o bezbednosti leta.

Objavljeni su i prvi snimci sa mesta pada aviona, a ruski mediji navode da su na mestu nesreće spasioci pronašli dva tela i da je na spisku putnika bilo i jedno dete. Izvori iz službe za vanredne situacije navode da nema preživelih. Ruski ministar saobraćaja Maksim Sokolov uputio se na mesto na kojem se avion srušio, oko 80 kilometara od sela Argunovo, jugoistočno od Moskve.

Agencija Tas s je, pozivajući se na izvor iz te službe, javila da su pronađeni delovi aviona „An-148“ koji je nestao sa radara ubrzo posle poletanja sa moskovskog aerodroma „Domodedovo“. Avion An-148 leteo je ka gradu Orsk u oblasti Urala, u blizini ruske granice sa Kazahstanom, u Orenburškoj oblasti, a srušio se u ranim popodnevnim satima po lokalnom vremenu. Na Tviter nalogu sajta za praćenje letova Flightradar24 navedeno je da je avion padao brzinom od 1.000 metara u minutu, i to pet minuta nakon što je poleteo.

Rusko Ministarstvo za vanredne situacije je saopštilo da je uputilo ekipu na mesto pada aviona. Izvor službe za vanredne situacije navodi da bi loši vremenski uslovi, greška pilota ili tehnički kvar mogli da budu uzrok nesreće. Taj izvor je dodao da, međutim, vremenski uslovi nisu bili toliko loši.

Ruski predsednik Vladimir Putin uputio je izraze saučešća porodicama osoba koje su danas nastradale prilikom pada putničkog aviona An-148 u Moskovskom regionu, i naložio uspostavljanje vladine komisije koja će se baviti istragom o padu aviona, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

– Predsednik je vladi izdao nalog da formira specijalnu komisiju za pad aviona u Moskovskom regionu. Putin je, takođe, nadležnim službama naložio da organizuju operaciju potrage – izjavio je Peskov.

Ruska agencija navodi da je putnički avion An-148 koji se danas srušio proizvela kompanija VASO 2010. godine, i od te godine je u upotrebi. Ta kompanija je saopštila da će u istrazi o padu aviona pružiti svu moguću pomoć.

Pogledajte video:


(Tanjug)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …