Home / AKTUELNO / Zatvaraju se tri velike fabrike: Jedan od najvećih proizvođača automobila obustavlja proizvodnju u Nemačkoj, Kini i Južnoj Africi

Zatvaraju se tri velike fabrike: Jedan od najvećih proizvođača automobila obustavlja proizvodnju u Nemačkoj, Kini i Južnoj Africi

auto- industrija- radnici

Nemačka kompanija BMW obustavu proizvodnje u Nemačkoj, koja traje od petka, proširiće danas i na Kinu i Južnoafričku Republiku, pošto se proizvođač luksuznih automobila suočio s problemom nestašice delova za upravljačke sisteme, izveštava agencija “Blumberg”.

– Proizvodnja u fabrikama u kineskom Šenjangu i južnoafričkom Roslinu će verovatno biti obustavljena na jedan dan, dok će fabrika u Lajpcigu u Nemačkoj biti delimično zatvorena – izjavio je portparol kompanije Majkl Rebstok.

Pogon u Lajpcigu je zatvoren od petka, a drugi u Minhenu ne radi od prošle sedmice, jer neimenovani italijanski proizvođač auto-delova nije mogao da izvrši trebovane isporuke, objavio je magazin Fokus.

Ne možemo reći u ovom trenutku kada će prestati obustava proizvodnje – rekao je Rebstok, dodajući da će kompanija “u hodi” odlučivati o daljim prekidima zbog kašnjenja isporuke delova.

On je naveo da je verovatna finansijska šteta “pod kontrolom”, ali se “još ne može kvantifikovati”, dodajući da su svi modeli automobila od serije 1 do serije 4 pogođeni.

Radna grupa stalno radi na rešavanju problema – rekao je Rebstok.

BMW ima dve fabrike u severoistočnom kineskom gradu Šenjangu sa lokalnim partnerom Brilijans Čajna Automotiv Holdings koji proizvodi više modela, uključujući sedane serije 3 i serije 5, dodaje “Blumberg”.

(Tanjug)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …