Home / AKTUELNO / ZBOG MASAKRA 15 RUSKIH VOJNIKA BIVŠI ŠEF MOSADA UPOZORAVA IZRAEL NA OVO..

ZBOG MASAKRA 15 RUSKIH VOJNIKA BIVŠI ŠEF MOSADA UPOZORAVA IZRAEL NA OVO..

Bivši šef izraelske obaveštajne službe Mosad, Dani Jatom je danas ocenio da bi se mogla pogoršati kriza u odnosima Izraela s Rusijom zbog obaranja ruskog aviona nad Sirijom.

„Ovo je početak onoga što bi moglo biti vrlo ozbiljna kriza s Rusijom. Ruska vojska ima širok spektar akcija koje bi mogla da preduzme, uključujući razmatranje ispaljivanja protivavionskih raketa na naše avione“, rekao je Jatom za izraelski vojni radio posle objavljivanja ruskog izveštaja o incidentu.

Moskva je za pad aviona optužila Izrael, da je obmanuo rusku vojsku o planiranoj lokaciji svog napada iz vazduha kraj sirijskog lučkog grada Latakije.

Rusko Ministarstvo odbrane je odbacilo nalaze izraelske vojske i tvrdi da su izraelski piloti napad u ponedeljak uveče na sirijsko vojno postrojenje izveli koristeći ruski izvidjački avion kao štit.

Izrael je to više puta porekao, optuživši sirijsku vojsku za nesmotreno ispaljivanje protivavionskih raketa kojima je oboren ruski „Iljušin Il -20“ s 15 članova posade i to dugo pošto su se četiri izraelska aviona „F-16“ vratila u izraelski vazdušni prostor.

Izraelski mediji komentarišu da se saopštenjem o rivici Izraela Moskva svrstala uz svog bliskog saveznika Siriju, a analitičari navode da bi to moglo značajno ograničiti sposobnost izraelske vojske da u toj susednoj zemlji izvodi operacije protiv Irana i njegovih saveznika.

Check Also

PRVI SNIMCI IZ PAKLA „AZOVSTALJA“: POSLE PREDAJE I ČIŠĆENJA KATAKOMBI U KOJIMA SU BORAVILI PRIPADNICI PUKA AZOV (VIDEO)

NA društvenim mrežama pojavili su se snimci iz “pakla” Azovstalja. Iz tunela ispod Azovstalja izašlo …