Home / AKTUELNO / Zemljotres od 4,6 rihtera potresao Srbiju, očekuju se novi udari: Pogođen Kosjerić, Užice, Čačak, Valjevo, Novi Sad, Beograd..!

Zemljotres od 4,6 rihtera potresao Srbiju, očekuju se novi udari: Pogođen Kosjerić, Užice, Čačak, Valjevo, Novi Sad, Beograd..!

Republički seizmološki zavod: Zemljotres magnitude 4.6 jedinica Rihterove skale osetio se u regionu mesta Kosjerić. Kako javljaju građani na društvenim mrežama, oko 21.47 zatresli su se Beograd, Novi Sad, Valjevo i Užice…

zemljotres03

Zemljotres jačine 4.6 stepeni Rihterove skale osetio se večeras u više gradova u Srbiji! Kako javljaju građani na društvenim mrežama, oko 21.47 zatresli su se Beograd, Novi Sad, Valjevo i Užice i Kosjerić!

Na sajtu Republičkog seizmološkog zavoda objavljeno je da je u 21:47 časova po lokalnom vremenu registrovan zemljotres magnitude 4.6 jedinica Rihterove skale u regionu mesta Kosjerić. Intezitet u epicentru procenjen je na V stepena Merkalijeve skale.

Kako je navedeno, zemljotresi ovakvog inteziteta mogu izazvati vrlo mala oštećenja na objektima u epicentralnoj oblasti, kao što surušenje dimnjaka i crepova i pojava manjih pukotina na nosećim zidovima

Predsednik opštine Milijan Stojanić rekao je za Tanjug da je epicentar zemljotresa bio u selu Mrčići kod Kosjerića, da je trajao je oko 30 sekundi, i da on za sada nema informacija da je naneta materijalna šteta na objektima.

„Zemljotres je bio jakog intenziteta, trajao je oko 30 sekundi i predhodio mu je jak prasak pre udara. Za sada nema informacija da je naneta materijalna šteta na objektima, ali smo odmah smo aktivirali Štab za vanredne situacije, policiju i vatrogasce, pa ćemo više informacija u toku narednog dana“, rekao je Stojanić.

500

Potres se osetio i u Čačku, ali je bio slabijeg intenziteta i za sada nema informacija da li je bilo štete.

„Sutra ćemo svakako videti stanje na terenu, odnosno da li će nam se javiti neki građanin koji je eventualno imao neko oštećenje, i rešiti taj problem“, rekao je Tanjugu gradonačelnik Čačka.

Pre četiri dana, takođe u regionu Kosjerića, registrovan je zemljotres magnitude 2,7 jedinica Rihterove skale.

POSLEDNJE INFORMACIJE

Strahuje se da je zemljotres izazvao štetu na trošnim objektima u epicentru, ali odavde još uvek nema informacija o eventualnim posledicama.

– Zemljotres je bio jakog intenziteta, trajao je oko 30 sekundi i prethodio mu je jak prasak pre udara. Odmah smo aktivirali Štab za vanredne situacije, policiju i vatrogasce, pa ćemo više informacija u toku narednog dana – izjavio je večeras Tanjugu predsednik opštine Milijan Stojanić.

Narednih dana možemo očekivati manje udare

U poslednjih sedam dana u oblasti Kosjerića registrovano je osam zemljotresa, a ovaj večeras je bio najjači, kažu u Republičkom seizmološkom zavodu.

U Seizmološkom zavodu kažu da su novi potresi mogući.

„Možemo očekivati manje udare i narednih par dana“, kažu u Zavodu.

(Web- tribune.com, Tanjug)

Check Also

UDARNA VEST! OD PETKA NOVE STROGE MERE- VIKENDOM POLICIJSKI ČAS!

Ugostiteljski objekti i objekti uslužnih delatnosti moći će da rade samo do 17 sati radnim …