Home / AKTUELNO / ŽIVOTNA LEKCIJA ŽARKA JOKANOVIĆA: Kada pročitate ove redove, pogled na svet će vam se promeniti iz korena!

ŽIVOTNA LEKCIJA ŽARKA JOKANOVIĆA: Kada pročitate ove redove, pogled na svet će vam se promeniti iz korena!

500
Pisac i scenarista Žarko Jokanović podelio je na svom Fejsbuk profilu poučnu priču o vrednosti svakog čoveka, na koju često zaboravljamo u svom svakodnevnom životu.

Zbog često neprijatnih situacija koje nam se svima dešavaju u životu, zbog poraza i neuspeha, ponekad se osećamo kao da ne vredimo ništa. Taj izgubljeni osećaj o sopstvenom značaju nekada je teško povratiti, a ova priča upravo tome služi.

Ona nosi jednu snažnu poruku – kakvi god da ste, prljavi ili čisti, izgužvani ili ispeglani, vi ste i dalje neprocenjivi za sve one koji vas vole više od ičega na svetu.

Evo šta je Žarko sve poručio svojim pratiocima:

“Jedan poznati govornik je počeo svoj seminar tako što je podigao novčanicu od 100 € u vis. U prostoriji je bilo ukupno 200 ljudi. Pitao je: “Ko želi ovu novčanicu?” Sve ruke su se podigle. Nastavio je: “Ovih 100 € daću nekome od vas, ali najpre ću još nešto uraditi.” Zgužvao je novčanicu. Potom je upitao: “Da li je još uvek želite?” Sve ruke su bile i dalje u vazduhu. Zatim je nastavio: “A kad napravim ovo?” Bacio je novčanicu na pόd i cipelama je utrljao u prljavi pόd. Podigao je novčanicu. Bila je zgužvana i skroz prljava. “Dobro, ko je još uvek želi?”, upitao je. Još uvek su sve ruke bile podignute. Onda je rekao: “Dragi prijatelji, upravo smo naučili jednu vrlo vrednu lekciju. Šta god da sam uradio sa ovom novčanicom, vi ste je hteli i dalje, jer ni u jednom trenutku nije izgubila na vrednosti. U svakom trenutku je vredela 100 €. Često nam se dogodi u životu da nas neko odgurne od sebe, da padnemo nisko, da se osećamo kao izgužvani i bačeni u blato. To su činjenice iz svakodnevnog života. Ponekad se osećamo kao da ne vredimo ništa. Bez obzira šta vam se dogodilo u životu, ili će se tek dogoditi, vi nikada nećete izgubiti na vrednosti. Bili prljavi ili čisti, izgužvani ili ispeglani, vi ste i dalje neprocenjivi za sve one koji vas vole više od ičega na svetu. Naši životi se ne vrednuju prema onome šta radimo ili koga poznajemo, već prema onome što jesmo. Vi ste nešto posebno, ne zaboravite to. Ukoliko ovu priču ne podelite s drugima, nikada nećete saznati čiji život je dotakla, kom slomljenom srcu se obratila ili kakvu nadu je nekome pružila. Brojite svoje uspehe, a ne probleme i brige. Nemojte nikada oklevati probati nešto novo. I uvek imajte ovo na umu – jednostavni ljudi su sagradili Nojevu barku, a stručnjaci Titanik.”

(Telegraf.rs)

Check Also

UDARNA VEST! ERDOGAN OBJAVIO: RAT JE POČEO

Ovo što se sada dešava u sirijskom Idlibu može se nazvati ratom, izjavio je turski …