Home / AKTUELNO / ZLOČIN KOJI JE ZAPALIO SRBIJU: Kako je pre dve godine dečak (9), sa IQ 140, uspeo da prevari sve..

ZLOČIN KOJI JE ZAPALIO SRBIJU: Kako je pre dve godine dečak (9), sa IQ 140, uspeo da prevari sve..

Kada je Stefan Ilić (12) nestao i policija tragala više od dva dana za njim, njegov rođeni brat, tada devetogodišnji Uroš, tvrdio je da je došlo do otmice. Policajcima i porodici je prepričao navodnu otmicu do najsitnijih, živopisnih detalja: od crnog automobila i trojice kidnapera koji su mu brata strpali u gepek, do detaljnog opisa otmičara i tetovaža.
Uros-i-Stefan-Ilic-1-620x350
On je pre završetka konačne istrage ispričao svoju verziju priče o tome šta se desilo sa Stefanom kada su krenuli na pecanje. Kada ga je policija pitala kako se sve izdešavalo u trenutku navodne otmice on je rekao:

– Iz gepeka smo izvadili štapove za pecanje, onda su uhvatili mene, pa njega i oborili ga iz vezali, ondak su pokušali da mene uhvate – ispričao je Uroš.

Ipak, dečak je pao na poligrafskom testiranju, što je bio prvi znak da njegova priča nije istinita – priča dobro upućen izvor. Ubrzo je i priznao pripadnicima MUP-a da je izmislio priču o otmici.

– Bata se udavio, niko ga nije oteo – grcajući je ispričao mališan policajcima.

Dalje ga ništa više nisu pitali. Dečak je, prema procenama psihologa u MUP-u, ekstremno inteligentan sa koeficijentom inteligencije čak iznad 140.

To je granica od koje se računa da je osoba genije.

– To ga svrstava u jedan odsto populacije.

Ono o čemu se polemisalo je razlog zbog kog je Uroš izmislio celu priču o otmici. U celu priču se “umešala” polusestra nastradalog dečaka i ispričala je da je mališam izmislio celu priču o otmici, jer se bojao reakcije oca.

Ona je rekla da ju je Uroš odveo na mesto gde je Stefan upao u reku.

– Uroš je rekao da je tog popodneva čuvao ovce, a onda je jedno jagnje krenulo ka reci Karaš. Stefan je krenuo za jagnjetom da ga spasi, ali se okliznuo i upao u reku. Uroš je pokušao da ga spasi brata, ali nije uspeo – objasnila je polusestra.

Ona je ispričala da je Uroš potrčao kući, ali je onda na putu ka domu stvarno video crni automobil, i tada mu je sinula ideja da izmisli priču o ljudima koji su navodno oteli njegovog brata. Uroš je to uradio jer se bojao oca, koji je navodno vrlo strog.

Njegov brat Stefan pronađen je, posle dva dana, mrtav u kanalu reke Karaš na 300 metara od njegove kuće u selu Banatska Subotica kod Bele Crkve. Uzrok smrti se još ne zna, a tek će se nakon obdukcije znati više detalja.

Karaš nije bio dubok u delu gde je pronađeno telo nesrećnog dečaka.

(Telegraf.rs)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …