Home / IZA KULISA / NAJVEĆI MONSTRUMI SRBIJE: Ove ubice služe maksimalnu kaznu zatvora zbog svirepih i bolesnih zločina (FOTO)

NAJVEĆI MONSTRUMI SRBIJE: Ove ubice služe maksimalnu kaznu zatvora zbog svirepih i bolesnih zločina (FOTO)

Maksimalna zatvorska kazna u Srbiji je 40 godina. Nju dobijaju najteži zločinci, odnosno, ubice.
Sretko-Kalinic-Malisa-Jevtovic-Darijan-Music-Dragan-Djuric-resetke-620x350
– Zaključno sa 31.12.2016. godine ima 69 lica lišena slobode sa kaznom od 40 godina. Od tog broja u KPZ u Beogradu 49 zatvorenika, KPZ u Požarevcu- Zabeli 13 lica i KPZ u Nišu 7 lica – saznajemo iz Uprave zatvora u Srbiji.

Na 40 godina osuđena je i medijski dobro poznata ekipa u kojoj su, između ostalih, Zvezdan Jovanović, Radomir Marković, Milorad Ulemek, Nenad Ilić,Branko Berček, Sretko Kalinić…

Izdvojili smo nekoliko najtežih slučajeva koji će iza rešetaka provesti 40 godina.

SRETKO KALINIĆ (43)

Sretko-Kalinic

Zvani Beli i Zver, je jedan od zaverenika u atentatu na premijera Srbije Zorana Đinđića i pripadnik bivšeg kriminalnog Zemunskog klana.

Sretko je posebno postao poznat po svojoj svireposti, jer je, kako se već godinama unazad navodi, ubio, skuvao gulaš i pojeo Milana Jurišića, a saučesnik mu je bio Luka Bojović.

Kako je svedočio Miloš Simović pred španskim sudijom, Bojović pretukao Jurišića, isekao mu telo na komade, a zatim skuvao od njega gulaš.

– Odrali su mu kožu sa lica, zajedno sa kosom. Počeli su i da melju njegovo meso. Ali, mašina se pokvarila, pa su morali da kupe drugu – rekao je Simović tada sudiji.

I Sretko Kalinić, je potvrdio Simovićeve reči.

– Jurišić je otišao u kupatilo da se istušira, a kada je izašao, Bojović je nasrnuo na njega i četiri ili pet puta ga udario čekićem po glavi. Krvi je bilo svuda, prskala je po zidovima. Telo je stavljeno na ćebe i odneto u kuhinju gde su ga isekli. Kada ga je isekao, Bojović je telo ostavio u frižideru. Bilo je već 11 sati uveče i nije želo da pravi buku i narušava kućni red – objasnio je Kalinić.

Kalinić je priznao da je počinio 20 ubistava. Nakon sedam godina provedenih u bekstvu, Kalinića je 8. juna 2010. godine upucao u Zagrebu u Hrvatskoj Miloš Simović.

MALIŠA JEVTOVIĆ (43)

Malisa-Jevtovic

Osuđen je za silovanje i ubistvo devojčice, Katarine Janković (3). Ovaj zločin dogodio se u Zvezdraskoj šumi 16. jula 2005. Svemu je priosustvovala i majka deteta Ana Filipović, koja je osuđena na 37 godina zatvora. Majka je, kako su naveli svi mediji, sve odobrila.

– Mališa je Katarinu tukao po bubrezima, čupao je za kosu, skidao joj odeću i zlostavljao je – svedočila je Ana Filipović dodajući da se to dešavalo u nekoliko navrata, i dodala:

– Mene je primoravao na seksualne odnose.

Kako je ispričala na suđenju, ona je posle dva meseca zabavljanja sa Jevtovićem, 9. jula odlučila da raskine sa njim, jer se ponašao čudno (pratio je).

– Katarina, Mališa i ja krenuli smo u šetnju ka Zvezdarskoj šumi, kako bih mu to rekla. Posle dvadesetak minuta počela je da pada kiša. Otišli smo u stan njegovog prijatelja, izvesnog Lazara Delića – pričala je Ana Filipović. – Mališa mi je, posle popijene kafe, rekao: “Dođi da me središ”. Mislio je na oralni seks. Odbila sam. Nastao je haos. Nožem je nasrnuo na mene. Isekao me je po laktovima. Vratio je perorez u džep i nastavio da me udara. Držala sam dete u rukama. Tukao je i nju. Lazar je sedeo i samo se smejao. Mališa je uhvatio Katarinu za kosu, bacio je na pod i šutirao. Strgao joj je garderobu i stavio je na krilo. Onesvetila sam se – govorila je Katarina.

RADOVAN JOKSIĆ (58)

Osuđen je za trostruko ubistvo, a poznat je i kao “ubica iz Fruškogorske ulice” u Beogradu. On je ubio vlasnika robne kuće Nebojšu Salatića, potom njegovu devojku Slavicu Kovačević, a na kraju njegovog maloletnog sestrića Milana Graoranova. Zločin se odigrao sredinom 1993. Motiv je bila pljačka jer je Salatić bio uspešan biznismen. Radovan je tada dodatno sve zgrozio jer je ostao da sedi pored leševa i jede hleb sa paštetom.

Policiji je trebalo više od dve godine da pronađe ubice, a hapšenjem četvoročlane grupe Beograđana sredinom oktobra 1995. rešen je ovaj okrutni zločin. Na optuženičkoj klupi Okružnog suda u Beogradu u maju 1996. našli su se Radovan Joksić, koji tada imao 24 godine, njegov vršnjak Nebojša Titelac, godinu dana mlađi Aleksandar Stanković i 49-godišnji Jeronim Žlender. Nedostajao je samo organizator zločina Aleksandar Žlender, Jeronimov sin, koji je zločin počinio sa 17 godina. Uhapšen je 2011. u Sloveniji, ali je pušten jer je imao slovenačko državljastvo.

Krvavi plan skovali su Žlender i Joksić, koji su pre zločina švercovali benzin. Kada su čuli za Salatića, rešili su da ga opljačkaju, verujući da će u njegovom stanu pronaći 200.000 nemačkih maraka. Dogovorili su se da im pomognu Titelac i Stanković. Plan je bio da svi svedoci budu ubijeni, a Salatić se nešto posle ponoći pojavio u društvu svoje devojke Slavice i sestrića Milana. Joksić je posle priznao da je počinio zločin po Žlenderovom naređenju.

– Kada su naišli, naredio sam im da uđu u stan. U ruci sam imao “škorpion” sa prigušivačem. Žlender je za mnom ušao u dnevnu sobu, uključio televizor i rekao mi da pucam. Rekao mi je: “Ubij ih odmah sve troje, mrtva usta ne govore” – svedočio je Joksić.

Naredio je žrtvama da legnu na pod, a onda je sa rastojanja od pola metra ispalio Salatiću metak u potiljak. Na isti način ubio je i Milana, pa je na kraju prišao Slavici. Pošto je pokušala da se odbrani, prvo joj je pucao u leđa, a onda je i njoj ispalio hitac u glavu. Žlender je potom, preskačući tela, pretresao stan, a Joksić otišao do automobila, ostavio “škorpion” i pozvao dvojicu saučesnika. Plen nisu pronašli.

DARIJAN MUSIĆ (30)

Darijan-Music-670x446

On je u novembru 2012. godine do smrti tukao svoju devojku Vladislavu Červenko. Ubio je sa 53 udarca. Obzirom na izgled tela prebijene na smrt i ponašanja ovog monstruma iz Novog Sada, određena je maksimalna kazna.

Uhapšen je po poternici koja je za njim trajala nekoliko dana, a posle hapšenja, mladić je vraćen u Novi Sad. Njegovo saslušanje u policiji trajalo je duže od pet sati. On je tada detaljno ispričao kako je izgubio prisebnost posle devojčinog priznanja da ga je varala.

Priznao je i da ju je udarao pesnicama i „tupim predmetom“. Želeo je, kako je rekao, da je „nauči pameti“, jer mu je priznala da ga je varala tokom nekoliko meseci koje je proveo u zatvoru pošto je isprebijao bliskog rođaka.

– Nisam želeo da je ubijem, pazio sam da je ne udaram po glavi – tvrdio je, navodno, Musić.

ALEKSANDAR KRSTIĆ (37)

Ubio i spalio dvojicu mladića. Krstić je bio policajac, a ubio je Aleksandra Nedeljkovića i Srđana Tomića iz Jagodine. Njihova tela je zatim spalio u automobilu. Zločin se odigrao u julu 2013. godine.

Krstić je 14. jula ubio Tomića i Nedeljkovića u okolini Kraljeva, a zatim sa Dabićem prebacio njihove leševe u zadnji deo Srđanovog automobila “audi TT”. Automobil je spaljen kod sela Ratkoviće, nedaleko od Rekovca.

Optuženi je žrtve namamio tako što im je kazao da će ih odvesti u Kragujevac da pogledaju automobil kojim je trebalo da izmire dugovanja.

DRAGAN ĐURIĆ (34)

Djuric-Juric

Dragan je jedan od najvećih monstruma koje Srbija pamti. U noći između 25. i 26 jula 2014. godine otreo je, svirepo silovao i ubio Tijanu Jurić koja je tada imala samo 15 godina. Na izdržavanju kazne se nalazi u Novoj Skeli koja je jedan od najtežih zatvora kod nas.

(Milica Čule/Telegraf.rs)

Check Also

U EGIPTU, OTKRIVEN 3.000 GODINA STAR PAPIRUS KOJI PRIKAZUJE NLO?! (VIDEO)

Drevni egipatski tekstovi kažu da je egipatski bog Ra doplovio sa zvezda i sleteo u …