Home / SPEKTAR / APOKALIPSA ČEKA AMERIKU: NASA UPOZORILA DA LOS ANĐELES 2018. ČEKA KATASTROFALAN ZEMLJOTRES!

APOKALIPSA ČEKA AMERIKU: NASA UPOZORILA DA LOS ANĐELES 2018. ČEKA KATASTROFALAN ZEMLJOTRES!

zemljotres- poplavaLOS ANĐELES – Los Anđeles će u naredne dve godine skoro sigurno pogoditi jak zemljotres, upozorila je danas američka svemirska agencija NASA.

Šanse da se to dogodi su 99,9 odsto, tvrdi NASA.
Iz Laboratorije za mlazni pogon (JPL), istraživačke i razvojne ustanove koja se finansira iz budžeta SAD i NASE, a čije je sedište u kalifornijskom gradu Pasadena, upozoravaju da je niz manjih podrhtavanja ispod tla u Los Anđelesu doveo do nagomilavanja pritiska.

Zemljotres jačine 5,1 stepena Rihterove skale potresao je grad La Habra na jugu Kalifornije 2014. godine, podseća britanski Ekspres.
Pojedini stručnjaci iz NASE smatraju da još postoje ostataci nagomilanog pritisaka od toga, koji će se skoro sigurno ispoljiti pre aprila 2018. godine.

„Dovoljno je energije sačuvano za izazivanje zemljotresa jačine 6,1 do 6,3 stepena Rihterove skale”, smatra geofizičarka JPL-a Andrea Donelan, prenosi Tanjug.

Donelan i njene kolege su, nakon korišćenja radara i Globalnog pozicionog sistema za praćenje svih podrhtavanja u Los Anđelesu, došli do zaključka da je zemljotres u Los Anđelesu „skoro neizbežan”.

Seizmolog Geološkog topografskog instituta SAD Robert Grejvs je, međutim, izrazio sumnje povodom studije JPL-a.
On je istakao da ne zna koji je metod korišćen da bi se utvrdila verovatnoća od 99,9 odsto da veliki zemljotres pogodi Los Anđeles.

„U suštini, time se govori da će se to (zemljotres) dogoditi. A nivo sigurnosti, prema mojim saznanjima, nije dostižan. Ne možemo nikada biti tako sigurni”, poručio je Grejvs.

(Politika)

 

Check Also

Šešelj otkrio: Ako se Tramp i Putin dogovore, ovo će se dogoditi sa Republikom Srpskom, Crnom Gorom, Krajinom i Makedonijom…(VIDEO)

Šešelj izjavio da više od pola Srbije ne želi u EU. Vlast uništava privredu i …