Home / SPEKTAR / BAKIR OTVORIO DUŠU: „ADA JE BILA NAŠA, IMALI SMO KUĆE U CENTRU BEOGRADA!“

BAKIR OTVORIO DUŠU: „ADA JE BILA NAŠA, IMALI SMO KUĆE U CENTRU BEOGRADA!“

bakir- izetbegovic

Član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović potvrdio je ranije pisanje Telegrafa da je njegova porodica imala nekoliko kuća u Francuskoj ulici, na mestu gde je danas Narodno pozorište, kao i Adu Ciganliju!

U intervjuu za NIN Bakir Izetbegović, Alijin sin pričao je i o svom srpskom poreklu.

– Porodica Jahić je stotinama godina živela u Beogradu, posedovala je Adu Ciganliju i kuće u Francuskoj ulici. Bili su vojni zapovednici u otomanskoj vojsci i to je razlog što je Izet-beg Jahić napustio Beograd 1861. godine – kaže Bakir.

On je istakao da su se Jahići iz Beograda preselili u Bosanski Šamac, gde su promenili prezime u Izetbegović po Izet-begu, a kako kaže njegov deda bio je 20 godina gradonačelnik Šamca.

– Tokom prvog svetskog rata iz austrijskog zatvora, deda je spasao niz uglednihsrpskih domaćina. U našoj kući je deo detinjstva proveo i Zoran Đinđić, a u tom istom dvorištu igrao se i Alija Izetbegović, nekoliko decenija pre njega. Njegova majka imala je jako dobre odnose sa Izetbegovićima.

On je istakao da je njegova porodica imala isprepletenu sudbinu sa Srbima i da su bili na istim stranama.

(NIN)

Check Also

Šešelj otkrio: Ako se Tramp i Putin dogovore, ovo će se dogoditi sa Republikom Srpskom, Crnom Gorom, Krajinom i Makedonijom…(VIDEO)

Šešelj izjavio da više od pola Srbije ne želi u EU. Vlast uništava privredu i …