Home / SPEKTAR / EVO ZAŠTO JE TITOVA MILICIJA ZNALA SVE: Crveni brojevi na dnu lične karte otkrivali tajne podatke svakog u SFRJ!

EVO ZAŠTO JE TITOVA MILICIJA ZNALA SVE: Crveni brojevi na dnu lične karte otkrivali tajne podatke svakog u SFRJ!

licna-karta-foto-Espreso.rsFoto: Espreso.rs

Na starim ličnim kartama na dnu prve leve i druge desne stranice postoje crvenom bojom ispisani brojevi koji su na obe strane. Uz pomoć ove fore su u SFRJ policajci znali da li imate dosije čim vam pogledaju u ličnu kartu.

Da li možda kod kuće u fioci čuvate staru ličnu kartu iz bivše SFR Jugoslavije? U njoj piše i da li ste li krivično osuđivani, iako to većina građana bivše države nije znala.

Na starim ličnim kartama na dnu prve leve i druge desne stranice postoje crvenom bojom ispisani brojevi koji su na obe strane.

Međutim, ukoliko se poslednja brojka na prvoj strani razlikuje od brojke na istoj poziciji na drugoj strani, to znači da je ta osoba krivično osuđivana onoliko puta koliko se te brojke razlikuju.

Naime, to je u bivšoj državi, pre svega policiji, pa onda i drugim državnim organima kojima su građani davali lične karte na uvid, bio prvi znak s kim imaju posla.

(Kurir)

Check Also

Šešelj otkrio: Ako se Tramp i Putin dogovore, ovo će se dogoditi sa Republikom Srpskom, Crnom Gorom, Krajinom i Makedonijom…(VIDEO)

Šešelj izjavio da više od pola Srbije ne želi u EU. Vlast uništava privredu i …