Home / SPEKTAR / GENERAL PAVKOVIĆ POSLAO PISMO IZ FINSKE: Svake noći me muči…Tišina govori sve, čuje se samo vaš greh i stid!!

GENERAL PAVKOVIĆ POSLAO PISMO IZ FINSKE: Svake noći me muči…Tišina govori sve, čuje se samo vaš greh i stid!!

General Nebojša Pavković, koji u zatvoru u Finskoj služi kaznu od 22 godine zatvora, zbog navodnog zločina nad Albancima na Kosovu i Metohiji, uputio je pismo porodicama srpskih žrtava koje su oteli i ubili pripadnici zločinačke OVK.
nebojsa-pavkovicU pismu Pavković žali što kao komandant Treće armije Vojske Jugoslavije nije uspeo da spasi otete Srbe od surove smrti.

Pavković se u pismu obratio lično predsedniku Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih sa Kosova i Metohije Simu Spasiću i priložio mu i svoju fotografiju sa posvetom „Simi Spasiću s poštovanjem 4.04. 2016“.

Na fotografiji se pored Pavkovića nalazi i general Vladimir Lazarević koji je inače, pušten nakon što je odležao dve trećine kazne na koju ga je osudio Tribunal.

Prenosimo Pavkovićevo pismo u celini

„Poštovani gospodine Simo,

Javljam vam se iz daleke Finske gde se nalazim u zatvoru. Nadam se da ste pročitali moju knjigu o tragičnim događajima na Kosmetu. U njoj sam opisao nekoliko akcija koje smo izveli u rejonima gde su se nalazili zatvori otetih i kidnapovanih. Nažalost, tamo nismo pronašli nikoga jer su ih već bili odveli odatle. Tokom 1998. i 1999. godine vodili smo borbe za spas tih nesrećnih ljudi. Ali vama je bolje poznat mentalitet našeg protivnika i šta su sve radili sa našim zarobljenim ljudima.

Od prvog dana pratim sve aktivnosti vas, i svih članova porodica kidnapovanih i ubijenih naših ljudi, i divim vam se na hrabrosti i upornosti da istrajete u nameri da saznate istinu o vašim najmilijima.

Molim vas da porodicama svih kidnapovanih i ubijenih prenesete veliko izvinjenje što nisam uspeo, kao komandant korpusa i Armije, da spasim njihove sinove, braću, očeve, sestre i majke. To me proganja i dan danas i sa tom morom se nosim svake noći.

Izvinite mi.

Želim vam da dođete do istine i da najmilijima odate zasluženu poštu.

Bog s vama

vaš Nebojša Pavković“.

Pismo je poslato 4. aprila 2016. godine, a nakon što je stiglo na adresu Udruženja kidnapovanih i ubijenih, pušteno je u javnost.

Kako se navodi u propratnom saopštenju Udruženja, „za razliku od mnogih državnika, vlasnika i urednika medija koji čine greh, ne pružajući podršku porodicama žrtava, koje teškom borbom za istinu i pravdu pokušavaju da saznaju sudbinu svojih otetih članova porodica, general Pavković daje veliki doprinos i podršku“.

„Iako u zatvoru, ostaje i dalje uz porodice kidnapovanih i ubijenih civila, vojnika i policajaca. Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji i predsednik udruženja Simo Spasić, dobili su od generala Pavkovića pismo podrške i knjigu ‘Miris baruta i smrti na Kosovu i Metohiji 1998. godine’.

Knjiga govori o istini i herojskoj borbi pripadnika vojske koji su dali svoje živote u odbrani naroda i otadžbine od albanskih zločinaca i NATO agresora“, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, žalosno je što su „svi srpski generali po odlukama Haškog tribunala osuđeni i izdržavaju kazne zatvora, dok su porodice žrtava mišljenja da je njima mesto u Briselu na razgovoru sa Tačijem“.

5004„General Pavković, iako je u zatvoru, podiže glas za srpske žrtve i na taj način daje svoj doprinos u našoj borbi za istinu i pravdu, dok državnici i mediji ćute“, primećuje se u saopštenju koje se zaključuje porukom porodica: „Tišina govori sve, čuje se samo vaš greh i stid!!!“.

(Pravda)

Check Also

Šešelj otkrio: Ako se Tramp i Putin dogovore, ovo će se dogoditi sa Republikom Srpskom, Crnom Gorom, Krajinom i Makedonijom…(VIDEO)

Šešelj izjavio da više od pola Srbije ne želi u EU. Vlast uništava privredu i …