Home / SPEKTAR / INDIJSKA VLADA OPTUŽILA SAD DA KORISTE TAJNO ORUŽJE KOJE JE IZAZVALO GLOBALNO ZAGREVANJE..

INDIJSKA VLADA OPTUŽILA SAD DA KORISTE TAJNO ORUŽJE KOJE JE IZAZVALO GLOBALNO ZAGREVANJE..

haarpHAARP je kontroverzni sistem oružanih snaga SAD, sposoban da izazove suše, maglu ili ometa komunikaciju i radarske sisteme država koje oni smatraju neprijateljskim.

NjU DELHI – Prema rečima indijskog ministra za ekologiju Anil Madhav Davea, američka vlada je u mogućnosti da upravlja elektromagnetnim zracima uz pomoć oružja pod nazivom High Frequency Active Auroral Research Programme (HAARP) preko cele planete s ciljem smanjenja prinosa i useva kao što su pšenica i kukuruz u Indiji.

„HAARP udara u gornju atmosferu fokusiranim i upravljivim elektromagnetnim zracima“, rekao je ministar u saopštenju. „HAARP je napredni model super moćnog jonosferskog „grejača“ koji može da prouzrokuje zagrevanje planete i izazove efekt globalnog zagrevanja“, rekao je on.

Ministar Dave je odgovorio na pitanje o tome da li je njegova Vlada svesna HAARP-a, koji može da ostavi trajni i razarajući uticaj na svetsku klimu, uključujući i Indiju u kojoj može da izazove destabilizaciju poljoprivrednih i ekoloških sistema.

Kazao je da su istraživanja sprovedeno od strane indijskog veća za poljoprivredu o štetnom uticaju klimatskih promena u smislu smanjenja prinosa glavnih useva poput pšenice, kukuruza, senfa, krompira i sirka.

Uvažavajući negativan uticaj klimatskih promena, ministar je rekao da je vlada pokrenula Nacionalni akcioni plan o klimatskim promenama (NAPCC) u junu 2008. koji se bavi pitanjima klimatskih promena.

NAPCC obuhvata osam misija na području solarne energije, poboljšane energetske iskorištenosti, staništa, vode, održavanje Himalajskog ekosistema, šumarstva, poljoprivrede i strateškog istraživanja o klimatskim promenama.

Takođe će se bavi pitanjima koja se odnose na ublažavanje stakleničkih gasova i prilagođavanja na negativno delovanje klimatskih promjena na prirodu, šume, staništa, vodene resurse i poljoprivredu.

 

Check Also

Šešelj otkrio: Ako se Tramp i Putin dogovore, ovo će se dogoditi sa Republikom Srpskom, Crnom Gorom, Krajinom i Makedonijom…(VIDEO)

Šešelj izjavio da više od pola Srbije ne želi u EU. Vlast uništava privredu i …