Home / SPEKTAR / ISPOVEST ČLANICE ČUVENE BANDE „PINK PANTER“ I BIVŠE KOŠARKAŠICE ZVEZDE, ZAPALILA SVET: Evo kako sam pobegla iz najgoreg zatvora na svetu, posle opljačkanih 500 miliona dolara!

ISPOVEST ČLANICE ČUVENE BANDE „PINK PANTER“ I BIVŠE KOŠARKAŠICE ZVEZDE, ZAPALILA SVET: Evo kako sam pobegla iz najgoreg zatvora na svetu, posle opljačkanih 500 miliona dolara!

olivera- pink- panter
Sine, pobeći ću iz zatvora. Doći ću kući i nikada se više nećemo razdvajati, izgovorila je kao zavet Olivera Ćirković, 193 centimetra visoka bivša košarkašica Crvene zvezde, Panatinaikosa i Pankratija i najpoznatija članica bande „Pink panter”, kada je odlučila da pobegne iz najčuvanijeg atinskog zatvora „Koridalo”. I jedina je u toj nameri i uspela.

Kako u svojoj izjavi za “Blic” kaže tamo je služila kaznu zbog niza pljački zlatara u Grčkoj. A kako je pobegla i ko joj je u tome pomogao, predočila je u biografiji „Pink Panter – Moja zatvorska ispovest”.

Na odluku da pobegne iz ćelije uticali su socijalna radnica iz zatvora, koja je odugovlačila sa slobodnim danima, i Oliverin grčki advokat, tačnije njegova nemarnost da sudu na vreme dostavi papire, kao i da u zakonskom roku podnese žalbu.

– Moj nedolazak je sud protumačio kao nepoštovanje i najstrože me osudio na zatvorsku kaznu od osam godina. Da sam se sama branila, dobila bih maksimalno dve godine! – napisala je Ćirkovićeva.

olivera- pink- panter 1

– Samo se na anđele ne puca – rekla je Draganu majka kada joj je kazao da je ranio policajca.

Uhapšena je 2011. godine. Ta kazna zbog pljački, koju nije imala snage da saopšti sinu, koji je bio u Beogradu, uticala je na odluku da pobegne iz zatvora.

A u tome je Arhondisi – Ženi zmaju, kako su je zvali njeni poznanici, ali i mediji u Grčkoj, pomoglo slikanje, strast koju je otkrila nakon završetka košarkaške karijere.

– Moje bekstvo nije planirala nikakva kriminalna grupa, niti je plaćeno milionima. Ono je totalno lični čin i iskorišćavanje jedne traljave situacije – navodi najpoznatija članica „Pantera”.

Nekadašnja košarkašica sada kaznu služi u zatvoru „Eleonas Tiva”, gde se nalazi i najozloglašenija zatvorenica u Grčkoj koja je ljubavnicu svog muža isekla na komade, ispekla u rerni, a zatim pečenje poslužila suprugu i njegovim roditeljima.

zatvor

Preko slikanja zbližila se sa komandirkom zatvora, koja je joj je predložila da oslika direktorovu kancelariju. A tu prostoriju je samo jedna soba delila od hola glavnog ulaza. U tome je Olivera videla svoju šansu. I mesec dana je oslikavala kancelariju šefa, ali i detaljno planirala bekstvo u koje je uključila nekoliko pomagača – Baju, Tonija i Reksa.

O bekstvu je telefonom obavestila i Dragana, svog najboljeg prijatelja, koji je u to vreme takođe bio u zatvoru zbog krađa, ali i pucanja u policajca, kao i bivšeg muža u Beogradu. Pomogla joj je i poznanica iz Atine, iznajmljivanjem stana nedaleko od zatvora.

Olivera Ćirković bandu „Pink Panter” u knjizi označava kao „umetničku družinu”, a to je ustvari naziv koji su Interpolovi agenti dodelili međunarodnoj kriminalnoj grupi specijalizovanoj za krađe nakita. Prema saznanjima Interpola, grupu čini nekoliko stotina članova, većinom iz Srbije, a ocenjuje se da su „Panteri“ odgovorni za krađe više od 500 miliona dolara.

(Blic)

Check Also

Šešelj otkrio: Ako se Tramp i Putin dogovore, ovo će se dogoditi sa Republikom Srpskom, Crnom Gorom, Krajinom i Makedonijom…(VIDEO)

Šešelj izjavio da više od pola Srbije ne želi u EU. Vlast uništava privredu i …