Home / SPEKTAR / LEGENDARNO BLAGO VITEZOVA TEMPLARA ZAKOPANO NEDALEKO OD AUSTRIJSKE GRANICE!

LEGENDARNO BLAGO VITEZOVA TEMPLARA ZAKOPANO NEDALEKO OD AUSTRIJSKE GRANICE!

vitezovi- templari

Legendarno blago srednjevekovnih vitezova Templara zakopano jenedaleko od austrijske granice u pokrajini Moravskoj u Češkoj, tvrde pojedini austrijski mediji.

Nakon što je, 1307. godine francuski kralj Filip IV odlučio da uništi ovaj viteški red, preživeli članovi navodno su sakrili legendarno blago Templara u blizini svog zamka Veverži ili u nekom od tajnih podzemnih prostora zamka.

Veverži se nalazi 15 kilometara od Brna, glavnog grada Moravske, drugog najvećeg češkog grada. Najnovija istraživanja pokazuju da postoje podzemni hodnici ispod crkve u blizini zamka, pa se pretpostavlja da postoji i podzemni tunel koji povezuje crkvu sa zamkom i da je tu sklonjeno blago.

Ljubitelji mistike tvrde da se nad crkvenom portom nalazi uklesano šifrirano ime Žaka de Molea (Jacques de Molay), 23. po redu i poslednjeg velikog majstora vitezova Templara. Podsetimo, legendarno blago ovog viteškog reda, pre svega plen iz krstaških ratova i bankarskih poslova širom Evrope (kamate na njihove zajmove bile su i do 15 odsto!),još nije pronađeno.

(Milan Ilić, Kurir)

Check Also

Šešelj otkrio: Ako se Tramp i Putin dogovore, ovo će se dogoditi sa Republikom Srpskom, Crnom Gorom, Krajinom i Makedonijom…(VIDEO)

Šešelj izjavio da više od pola Srbije ne želi u EU. Vlast uništava privredu i …