Home / SPEKTAR / MRAČNA TAJNA KATOLIČKE CRKVE: Dečaci su kastrirani da bi pevali bolje od devojčica (VIDEO)

MRAČNA TAJNA KATOLIČKE CRKVE: Dečaci su kastrirani da bi pevali bolje od devojčica (VIDEO)

5004Foto-Ilustracija: Profimedia/Corbis

U pitanju je kastracija koja je često imala onu „tamnu“ nameru. Naime, 1956. godine je otkriveno da su u Katoličkoj crkvi zlostavljali horske dečake. Oni su se plašili da prijave sveštenike jer ukoliko bi to uradili, policija bi ih zatvorila i proglasila homoseksualcima, a odmah zatim ih nasilno kastrirala

Kastracija kao proces je poznata svima, ali ono što je šokiralo ljude širom planete jeste gde se ona obavljala i kada. Naime, ovaj proces su koristili sveštenici u Katoličkoj crkvi još u 16. veku kako bi dečaci koji su pevali u horu uspeli da otpevaju i one najviše tonove na muzičkoj lestvici. Nakon toga, kastracija je počela da se zloupotrebljava, a maleni dečaci su živeli u strahu od crkvenih zvaničnika.

Kastrato je klasični stil pevanja kod muških pevača, kada oni uspevaju da “proizvedu” viši zvuk nego što to mogu ženski vokali. Kako bi bili u mogućnosti da pevaju ovim stilom, njih su pre puberteta vodili na kastriranje kako bi sprečili njihovo telo da dostigne punu zrelost.

Ono što se nameće kao pitanje jeste zašto jednostavno nisu prepustili ženama da pevaju visoke tonove kad su već u mogućnosti. Međutim, katolička crkva nikada nije dozoljavala ženama da pevaju u crkvenim horovima, pa su zato sveštenici pribegavali kastraciji dečaka.

Još u 16. veku katolička crkva je započela sa kastracijom dečaka iz hora pre puberteta kako ne bi dostigli polnu zrelost.

Neki od njih su postali poznati u svom poslu i proslavili se na muzičkoj sceni, kao na primer Alesandro Moreski. Međutim, bilo je i onih kojima je nedostatak seksualnog sazrevanja falio u budućem životu, te tako nisu mogli da žive normalno. Njih je Crkva odbacila jer ih je smatrala beskorisnim.

Katolička crkva je 1902. godine zabranila ovakve postupke, ali su se oni sporovodili sve do 1959. godine jer je Vatikan nastavio da toleriše kastraciju.

Ono što je strašno jeste da je upotreba kastracije često imala onu “tamnu” nameru. Naime, 1956. godine je otkriveno da su u Katoličkoj crkvi zlostavljali dečake koji su se plašili da prijave sveštenike jer ukoliko bi to uradili, policija bi ih zatvorila i proglasila homoseksualcima, a odmah zatim ih nasilno kastrirala.

Sličan slučaj se desilo 2012. godine u Holandiji, kada je jedan dečak pokušao da prijavi zlostavljanje od strane sveštenika.

Pogledajte video:


(Telegraf.rs)

Check Also

Šešelj otkrio: Ako se Tramp i Putin dogovore, ovo će se dogoditi sa Republikom Srpskom, Crnom Gorom, Krajinom i Makedonijom…(VIDEO)

Šešelj izjavio da više od pola Srbije ne želi u EU. Vlast uništava privredu i …