Home / SPEKTAR / NASA POTVRDILA- SVE JE POČELO POTOPOM NA ĐURĐEVDAN U ĐERDAPSKOJ KLISURI, ŽIVIMO U 7525. GODINI: Izneti dokazi, zatraženo da se PRIZNA STARI SRPSKI KALENDAR- Najstariji na svetu!

NASA POTVRDILA- SVE JE POČELO POTOPOM NA ĐURĐEVDAN U ĐERDAPSKOJ KLISURI, ŽIVIMO U 7525. GODINI: Izneti dokazi, zatraženo da se PRIZNA STARI SRPSKI KALENDAR- Najstariji na svetu!

noje- noe- poplavaNovinari Dragan Jovanović i Slobodan Filipović predlažu vraćanje Starom srpskom kalendaru i izneli su dokaze za to!

Da li je Srbija i ceo svet u 2016. ili 7525. godini? Prema opšteprihvaćenom Julijanskom kalendaru danas je 2016. godina, ali prema starom srpskom sada je 7525, rečeno je na današnjem skupu u press cetru UNS-a. Naime, novinari Dragan Jovanović i Slobodan Filipović predlažu da SPC, SANU i država Srbija obezbede održavanje naučnog skupa na kome će biti izneti neoborivi naučni dokazi o postojanju Starog srpskog kalendara, inače, najstarijeg na svetu.

– Zapis potopa iz Svetog pisma, koji se dogodio na Đurđevdan pre 7.525 godine, obeležio je početak srpske kalendarske ere u neolitu. Ova tvrdnja, saglasna je starim srpskim državnim i crkvenim zapisima, koji uz Protokol srpskog kalendara u Zakonopravilu svetog Save s početka 13 veka, kao i zapisu Svetog pisma o datumu potopa u Postanju, jasno svedoče o jedinstvenom početku srpske kalendarske ere 5508 g.st.ere.

500Foto: Telegraf

Potop je planski izvršen cepanjem Atlasa (Južnih Karpata) u Đerdapskoj klisuri, od strane visokocivilizovanih došljaka iz kosmosa koji se pominju pod imenom Divovi u značenju Bogovi, sa jasnim ciljem iscrpljivanja Belog ili Panonskog mora, koji je omogućio “neolitsku revoluciju”, uslovljenu “ekstenzivnom zemljoradnjom” i “eksplozijom rađanja” – tvrdi etnolog i novinar Slobodan M. Filipović.

Pored toga, on kaže da je srpski jedini duhovni jezik na svetu i da je iskonsko stanište Srba u Podunavlju Helma.

– Kultura je moć duha, a Srbi narod van vremena i prostora, čije se znanje zasniva na osnovnim nebeskim kretanjima. Duhovnost srpskog narodnog predanja, deo je nekadašnjeg opštečovečanskog znanja starih civilizacija koje su bile na višem kulturnom stupnju, jer se nisu zasnivale na religiji i ideologiji već na veri i znanju. Otuda, neolitska duhovnost srpskog narodnog predanja nalazi potvrde u mitologiji i savremenoj nauci, pre svega u astronomiji, kvantnoj fizici i heliocentričnoj meteorologiji – otkriva Filipović.

Filipović je pomenuo da su se obrazovani Srbi odrekli Starog srpskog kalendara, a da ga je NASA preuzela i ustanovila da se početak godišnjih doba, prema tom kalendaru, poklapa sa elektromagnetnim promenama Sunca.

noe-nojeNavodno je sve više naučnih dokaza da Stari srpski kalendar beleži vreme od posle Nojevog potopa, koji se zbio pre 8.000 godina na zemlji koju danas prekriva Crno more.

– Još u trećem cveku Sektus Julijus Afrikanac proslavio se računicom da je “Hrist rođen 5.500 godina posle Nojevog potopa”. To se maltene u dlaku poklapa sa starim srpskim kalendarom po kome smo, danas, u 7.525 godini – otkriva Jovanović.

On još tvrdi da su Bogovi sa Siriusa naši roditelji, a da je Enoh, četvrto koleno Adamovo, jedini čovek koji je stajao licem u lice sa Bogom. Jovanović knjigom “Knjiga o Enohu” želi da istakne rodbinsku vezu Gospoda sa Adamom, to jest sa Srbima.

Da srpski kalendar datira još od vinčanske kulture, od šestog veka nove ere, kako kažu dva novinara, ukazuje karakterističan simbol za vreme – luk sa dva preseka. Prema srpskom kalendaru, godina se deli na leto i zimu. Leto počinje 6. maja, a zima 8. novembra, što se poklapa i sa sunčevim kalendarom.

(Slađana Vasić)

Check Also

Šešelj otkrio: Ako se Tramp i Putin dogovore, ovo će se dogoditi sa Republikom Srpskom, Crnom Gorom, Krajinom i Makedonijom…(VIDEO)

Šešelj izjavio da više od pola Srbije ne želi u EU. Vlast uništava privredu i …