Home / SPEKTAR / NAUČNICI PRIMENJUJU SUPERJAKE DROGE KOJE KONTROLIŠU I OBLIKUJU UM

NAUČNICI PRIMENJUJU SUPERJAKE DROGE KOJE KONTROLIŠU I OBLIKUJU UM

kontrola uma
Na osnovu naših sećanja, formira se naša vlastita ličnost. Na osnovu pozitivnih i negativnih iskustava iz prošlosti, mi zapravo donosimo nove odluke i formiramo strategiju i ponašanje koje će nam pomoći u budućnosti. Problem bi nastao ako ne bismo mogli da razaznamo koja su sećanja stvarna, a koja nisu, koja su dodata, a koja izbrisana.

Naučnici su najavili studiju o ljudskom genomu u kojoj su prvi put otkriveni molekuli i veze koji bi se mogli koristiti za usmeravanje selktivnih sećanja. Ovakva istraživanja bi mogla pomoći u lečenju posttraumatskog stresa.

Ipak, vršenje ovakvih istraživanja može biti i opasno. Iako je primarna želja svetskih vlasti da nađu rešenje za brisanje ružnih sećanja i trauma vojnika koji su bili u ratu, ova istraživanja bi se mogla i zloupotrebiti na druge načine. Zasad su naučnici otkrili već oko dvadesetak lekova koji bi potencijalno mogli uticati na proces pamćenja negativnih događaja.

Na osnovu genetskih rezultata analiza, naučnici su ispitali jedinjenje koje reaguje sa jednim od unapred utvrđenih gena. To jedinjenje, antihistamin, samo u okviru jedne doze dovodi do smanjenja pamćenja prethodno zapaženih događaja i moglo bi da pomogne u lečenju posttraumatskog stresa.

Nakon što je potvrđeno da se u ljudskom genu za informacije mogu oblikovati memorije, sledeći korak naučnika je da pojačaju jake droge koje imaju efekat oblikovanja ne bi li postale super jake droge.

Sasvim je sigurno da će ova dostignuća iz oblasti genetike postepeno dovesti do metoda kontrole uma i izluđivanja ljudske populacije.

 (Web-tribune.com)

Check Also

Šešelj otkrio: Ako se Tramp i Putin dogovore, ovo će se dogoditi sa Republikom Srpskom, Crnom Gorom, Krajinom i Makedonijom…(VIDEO)

Šešelj izjavio da više od pola Srbije ne želi u EU. Vlast uništava privredu i …