Home / SPEKTAR / NIKOLA TESLA: „NAPRAVIO SAM RADIO IZ KOJEG SAM TOKOM NOĆI ČUO JEZIVE GLASOVE!“ (VIDEO)

NIKOLA TESLA: „NAPRAVIO SAM RADIO IZ KOJEG SAM TOKOM NOĆI ČUO JEZIVE GLASOVE!“ (VIDEO)

nikola- tesla
Nikola Tesla je sebi zadao zadatak da svakome, ili makar gotovo svakome, omogući besplatnu neograničenu količinu energije, i uopšte, tehnologiju koja će ljudima olakšati život.

Jedan od primera takve tehnologije jeste „duhovni radio“ za čiju konstrukciju je potrebno manje od 25 evra. Ovaj radio se sastoji od kristalnog radio kola povezanog za računar uz pomoć kabla, a u stanju je da primi jezive zvuke iz raznih elektromagnetnih izvora.

Zvuci koji su iz tog radija doprli bili su toliko jezivi da su prepali i samog Teslu:

– Moji prvi eksperimenti su me pozitivno preplašili pošto je u njima bilo nečega misterioznog, da ne kažem natprirodnog, pošto sam bio sam u laboratoriji tokom noći – rekao je otac savremenog sveta u jednom intervjuu 1901. godine .

– Zvuci koje slušam svake noći isprva deluju kao ljudski glasovi koji pričaju na jeziku koji ne mogu da razumem. Teško mi je da poverujem da su u pitanju realni glasovi bića izvan ove planete. Mora da postoji jednostavnije objašnjenje koje ne uspevam da otkrijem – rekao je ponovo sedamnaest godina kasnije.

(Dnevno.rs)

Check Also

Šešelj otkrio: Ako se Tramp i Putin dogovore, ovo će se dogoditi sa Republikom Srpskom, Crnom Gorom, Krajinom i Makedonijom…(VIDEO)

Šešelj izjavio da više od pola Srbije ne želi u EU. Vlast uništava privredu i …