Home / SPEKTAR / NOVA TEORIJA ZAVERE TRESE SVET: Evo ko je probao da ubije Putina u stravičnom udesu kad je poginuo njegov vozač (VIDEO)

NOVA TEORIJA ZAVERE TRESE SVET: Evo ko je probao da ubije Putina u stravičnom udesu kad je poginuo njegov vozač (VIDEO)

Nakon stravičnog udesa u kom je poginuo vozač ruskog predsedničkog automobila, uprkos 40 godina iskustva u tom poslu, jedan strani blog objavio je da je u pitanju bila opomena stranih službi upućena Vladimiru Putinu.
500
S obzirom da je neimenovani vozač koji je nastradao bio omiljeni šofer Vladimira Putina, nije trebalo mnogo da se pojavi teorija prema kojoj je on zapravo ubijen, a sve to kako bi se ruskom predsedniku poslala poruka.

Sajt The Millennium Report tvrdi da je navodna nesreća, koja se dogodila u Kutuzovskoj aveniji u Moskvi, a koju je izazvao jedan mercedes kada je, prema zvaničnim informacijama, njegov vozač izgubio kontrolu i udario u Putinov BMW, zapravo drska pretnja.

U njihovom tekstu dalje se navodi da je to delo grupe stranih agenata koji operišu po Moskvi, kao i da iste ništa neće zaustaviti u nastojanjima da sruše Putina.

Spekulacije o brutalnom upozorenju zasnivaju se na stavu da je ovo samo logičan sled događaja nakon međunarodnih sankcija protiv Rusije, uvedenih s namerom da se oslabi okosnica Putinove politike i neke od njegovih pristalica, eventualno, privole da pređu na drugu stranu.

Sledeća stvar o kojoj je autor teksta na pomenutom blogu govorio jeste Putinova politička superiornost na međunarodnoj sceni: još iz vremena kad je bio premijer Rusije, Putin je demonstrirao svoju moć, praktično svakog dana sve ubedljivije.

Autor navodi da je Putin učinio da američki predsednik Barak Obama izgleda kao dete, a da je u partiji šaha na “geopolitičkoj tabli” pokazao vrhunsko umeće, za razliku od njegovih zapadnih saigrača.

Dokaz tome svakako je i poslednji u nizu internacionalnih političkih susreta – samit G20 u Kini, tokom kog je, između ostalog, Putin naveo razloge zbog kojih je Amerika kriva za borbu u Iraku i istakao da Zapad treba da se drži podalje od regiona.

U prilog tome, nakon tvrdnji australijskog premijera Malkolma Turnbula da su kapaciteti Islamske države mnogo manji nego što Rusi ističu, kao i da ova zemlja treba da se čuva usamljenih vukova, Putin ga je oštro upitao koja je tačno njihova uloga u sukobima u Siriji i za koju zemlju se zapravo bore, još jednom pokazujući da ni od čega ne preza i da stvari voli da naziva pravim imenom.

Bila nesreća u kom je poginuo omiljeni Putinov vozač zaista nesreća ili dobro režirana krvava opomena, predsednik Rusije ne deluje kao neko ko ima nameru da, zbog bilo čega, promeni svoj politički kurs: dva dana nakon tragedije, u intervjuu za “Blumberg” izjavio je da je američki stav o Kosovu, odnosno Krimu, puka politička igra.

– Ništa se ne može uraditi protiv volje naroda, ali neki naši partneri izgleda da to ne shvataju. Pokušavaju da ne vide da je volja ljudi na Krimu, gde su 70 odsto njih Rusi, a ostali govore ruski kao maternji jezik bila da se pridruže Rusiji, dok na Kosovu zloupotrebljavaju volju tamošnjeg naroda – istakao je Putin.

Da nekim ljudima nema smisla pretiti, posebno kada su opravdano kandidati za najmoćnije na planeti, oni koji žele da miniraju Putinovu poziciju na svetskoj političkoj sceni mogli su da vide i danas, ako su pročitali vest da je ruski predsednik sa turskim kolegom Redžepom Tajipom Erdoganom ugovorio nastavak koordinacije napora za postizanje rešenja situacije u Siriji.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Sun)

 

Check Also

Šešelj otkrio: Ako se Tramp i Putin dogovore, ovo će se dogoditi sa Republikom Srpskom, Crnom Gorom, Krajinom i Makedonijom…(VIDEO)

Šešelj izjavio da više od pola Srbije ne želi u EU. Vlast uništava privredu i …