Home / SPEKTAR / ON STVARNO POSTOJI: “U selo nam ulazi Snežni čovek i kolje nam stoku!” (VIDEO)

ON STVARNO POSTOJI: “U selo nam ulazi Snežni čovek i kolje nam stoku!” (VIDEO)

jeti-bigfutStanovnici jednog kazahstanskog sela u podnožju Altaja uvereni su da imaju posla s jednim od najpoznatijih mitskih stvorenja – Jetijem.

Oni su toliko uplašeni za svoje živote, da se poslednjih dana organizuju u grupe kako bi se međusobno štitili i pretraživali područje.

Snežni čovek im, kako tvrde, otima stoku, a poslednji ga je video jedan farmer koji je od straha zatražio policijsku zaštitu.

Neimenovani muškarac se, navodno, zatekao oči u oči s Jetijem u štali i “zanemeo je” kada je video da mu to stvorenje uzima ovcu.

Otišao sam u štalu jer sam čuo neke čudne zvukove unutra, a kad sam otvorio vrata, pobeleo sam od straha. Bio je ogroman, nešto viši od dva metra, neobično dugih ruku i prekriven gustom dlakom.

Uzeo je ovcu, preskočio ogradu i pobegao u planine“, ispričao je novinarima televizijske stanice 24KZ taj muškarac, koji je na sopstveni zahtev noć proveo u policijskoj stanici jer se plašio za svoj život.

Sutradan se sa sugrađanima dao u potragu, a pronađeni otisak stopala je zabeležen i kamerom. Jeti ipak nije uočen, zbog čega su ljudi odlučili da ostanu na oprezu. Njima, kako kažu, nije toliko žao stoke, koliko strahuju za bezbednost dece.

Inače, Jetija su navodno primetili i planinari koji su nedavno pokušali da osvoje vrhove na području Almatija.

Jedan od njih, Sergej Juškov, izjavio je da Jeti podseća na čoveka, ali da je reč o mnogo krupnijem i snažnijem stvorenju, visokom oko tri metra.

Sa Snežnim čovekom je navodno posla imao i zoolog Aleksandar Ždanko, koji je prepričao da ga je jedne noći s grupom turista video kako luta oko šatora, posle čega je stvorenje tako stahovito vrisnulo da je izazvalo paniku u kampu.

Pogledajte video:(B92)

 

Check Also

Šešelj otkrio: Ako se Tramp i Putin dogovore, ovo će se dogoditi sa Republikom Srpskom, Crnom Gorom, Krajinom i Makedonijom…(VIDEO)

Šešelj izjavio da više od pola Srbije ne želi u EU. Vlast uništava privredu i …