Home / SPEKTAR / POBOŽNI PČELAR IZ GRČKE POSTAVIO IKONE U SVOJE KOŠNICE, A KADA IH JE OTVORIO, OSTAO JE ZAPANJEN… (FOTO)

POBOŽNI PČELAR IZ GRČKE POSTAVIO IKONE U SVOJE KOŠNICE, A KADA IH JE OTVORIO, OSTAO JE ZAPANJEN… (FOTO)

pcele- ikona- vosak

U regionu Kapandriti u blizini Atine, divna stvar se desila. Pre deset godina, pobožni pčelar po imenu Isidoros Timinis, pomislio je da u jednu od svojih košnica postavi ikonu Raspeće Gospoda.

pcele- ikona- vosak 1

Ubrzo nakon toga, kada je otvorio košnicu, bio je zapanjen, pčele su pokazale toliko poštovanje i odanost ikoni, jer su je „izvezle“ u vosku, a ipak ostavile otkriveno lice i telo Gospoda. Od tada, svakog proleća, on stavlja u košnicame ikone Spasitelja, Bogorodice iSvetitelja, a rezultat je uvek isti.

pcele- ikona- vosak 2

Jednom sam doneo ručno oslikanu ikonu iz manastira, koja je predstavljala golgotu sa tri krsta. Pčele su „izvezle“ voskom celu površinu kompozicije, ostavljajući da se jasno vidi krst Hristov i pokajani razbojnik sa desne strane, dok razbojnik sa leve strane krsta je bio prekriven debelim slojem voska.

pcele- ikona- vosak 3

Poslednji put kada sam otišao, mi smo stavili u ikonu Svetog Stefana prvomučenika i arhiđakona, čije ime naša skromna izdavačka kuća nosi. Kao što možete videti sa slike koje smo ovde objavi, cela ikona je odevena u vosak,ostavljajući otkriveno lice i telo.

Monah Simeon
http://www.johnsanidopoulos.com/

Check Also

Šešelj otkrio: Ako se Tramp i Putin dogovore, ovo će se dogoditi sa Republikom Srpskom, Crnom Gorom, Krajinom i Makedonijom…(VIDEO)

Šešelj izjavio da više od pola Srbije ne želi u EU. Vlast uništava privredu i …